Eurovision: Η Μαντώ αποθεώνει τον Ακύλα – «Είμαι σίγουρη ότι θα βγει πρώτος»
Η τραγουδίστρια, που είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα το 2003, εξήγησε γιατί θεωρεί το «Ferto» ιδανικό για τη Eurovision και θυμήθηκε τη δική της εμπειρία στον διαγωνισμό.
Λίγες ώρες πριν από τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision, στον οποίο διαγωνίζεται η Ελλάδα, η Μαντώ μίλησε για την ελληνική συμμετοχή και εξέφρασε ανοιχτά την αισιοδοξία της για τον Ακύλα και το τραγούδι «Ferto».
Η τραγουδίστρια, που είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision το 2003 με το «Never Let You Go», βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» την Τρίτη 12 Μαΐου και δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Ακύλας μπορεί να φτάσει μέχρι την πρώτη θέση.
Όπως εξήγησε, η βεβαιότητά της βασίζεται στο γεγονός ότι το «Ferto» είναι ένα πολύ δουλεμένο τραγούδι, με στοιχεία που ταιριάζουν στη σημερινή Eurovision.
«Αυτό έπρεπε να πάει»
Μιλώντας για την ελληνική συμμετοχή, η Μαντώ δεν έκρυψε ότι είχε ξεχωρίσει το τραγούδι του Ακύλα ήδη πριν από τον εθνικό τελικό.
«Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι. Πριν γίνει ο εθνικός τελικός, εγώ έλεγα αυτό πρέπει να πάει», είπε χαρακτηριστικά.
Η τραγουδίστρια στάθηκε στη θεματολογία, στην παραγωγή και στον ήχο του κομματιού, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια συμμετοχή φτιαγμένη με σαφή στόχο τη Eurovision.
«Είναι ένα τραγούδι το οποίο έχει πάρα πολλά στοιχεία. Είναι ένα πολύ δουλεμένο πράγμα, πολύ στοχευμένο για Eurovision. Δηλαδή πολύ έξυπνο. Το θεωρώ πολύ έξυπνο. Δηλαδή η θεματολογία του, η παραγωγή, ο ήχος. Η Eurovision πλέον θέλει κάτι το πολύ πρωτότυπο, κάτι το διαφορετικό που να ξεχωρίζει», ανέφερε.
Η εμπειρία της Μαντώς στη Eurovision
Η Μαντώ θυμήθηκε και τη δική της συμμετοχή στη Eurovision το 2003, όταν είχε εμφανιστεί με το «Never Let You Go».
Όπως είπε, τότε ο διαγωνισμός ήταν αρκετά διαφορετικός, με πιο λιτή σκηνική παρουσία και χωρίς τον ρόλο που έχουν σήμερα τα social media και η συνολική οπτική παραγωγή.
«Πήγα το 2003 με το τραγούδι Never Let You Go. Ήταν πιο λιτή εποχή της Eurovision. Και ήμουν και άρρωστη μια βδομάδα και τρέχαμε στα νοσοκομεία. Ήταν κρίσιμες εμφανίσεις και όταν έχουμε υποστεί τέτοια κούραση», ανέφερε.
Η τραγουδίστρια περιέγραψε και τις απαιτήσεις εκείνης της περιόδου, σημειώνοντας ότι οι καλλιτέχνες ταξίδευαν συνεχώς για εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές άλλων χωρών.
«Γιατί τότε δεν είχαμε και social media και τρέχαμε από το πρωί ως το βράδυ σε άλλες χώρες να βγαίνουμε στις τηλεοράσεις αυτά τα ταξίδια», είπε.
Η Ελλάδα είχε κατακτήσει τότε τη 17η θέση, ωστόσο, όπως τόνισε η Μαντώ, το τραγούδι είχε πολύ καλή πορεία στη συνέχεια.
«Βγήκαμε 17οι. Ήμασταν αρκετά χαμηλά τότε, αλλά το τραγούδι όμως πήγε πολύ καλά γενικώς. Όταν έγιναν τα 50 χρόνια της Eurovision, μια επετειακή βραδιά πάρα πολύ ωραία που έγινε στη Δανία ήταν μέσα στις 10 καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών», σημείωσε.
«Έχει αλλάξει ολόκληρη η Eurovision»
Σε άλλο σημείο της συζήτησης, η Μαντώ εξήγησε πως η Eurovision έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την εποχή της δικής της συμμετοχής.
Όπως είπε, πλέον δεν μετρά μόνο το τραγούδι ή η ερμηνεία, αλλά και ολόκληρη η σκηνική πρόταση.
«Δεν έχει αλλάξει μόνο το κοινό στη Eurovision. Έχει αλλάξει και ολόκληρη η Eurovision. Γιατί βλέπουμε ότι πλέον παίζουν ρόλο τα effects, η σκηνοθεσία, τα props, τα LED. Τώρα είναι τα social media», ανέφερε.
Η ίδια θυμήθηκε ότι το 2003 τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, καθώς δεν υπήρχαν επιτροπές και η βαθμολογία βασιζόταν μόνο στο televoting.
«Όταν πήγα εγώ δεν υπήρχαν και επιτροπές, ήταν μόνο televoting και ήταν και η πρώτη χρονιά που ήταν μόνο televoting. Ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα τότε», είπε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο θεσμός έχει μεγαλώσει σημαντικά και έχει πλέον πολύ μεγαλύτερη απήχηση.
«Απλά έχει η Eurovision, αυτό που εγώ θα παρατηρούσα είναι ότι έχει μια μεγάλη άνοδο γενικά, δηλαδή έχει πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση. Έχει μεγαλώσει ως θεσμός», σχολίασε.
Κλείνοντας, η Μαντώ ανέφερε ότι, εκτός από την ελληνική συμμετοχή, της αρέσουν και τα τραγούδια της Αυστραλίας, της Φινλανδίας και της Κύπρου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Eurovision: Καπουτζίδης και Κοζάκου γιόρτασαν 10 χρόνια σχολιασμού με το «Ferto»
- Eurovision 2026: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός, εντυπωσίασε ο Akylas στην πρόβα των επιτροπών
- BBC για Eurovision 2026: Κοντά στη νίκη η Ελλάδα με τον Akyla
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
