Εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – «Επιβάλλεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη»

Καθημερινές παρεμβάσεις ουσιαστικά υποδεικνύουν ή «ανοίγουν τον δρόμο» για να αποκτήσει η κεντροαριστερά στη χώρα μια πιο ενιαία και συμπαγή μορφή

ΣΥΡΙΖΑ Οι Ν. Ανδρουλάκης (περισσότερο) και Στ. Κασσελάκης (λιγότερο) αρχίζουν να αισθάνονται πίεση από τα στελέχη τους

Μορφή θερινής χιονοστοιβάδας έχουν πάρει οι καθημερινές παρεμβάσεις στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά υποδεικνύουν ή «ανοίγουν τον δρόμο» για να αποκτήσει η κεντροαριστερά στη χώρα μια πιο ενιαία και συμπαγή μορφή.

Σε εθνικό επίπεδο χθες προκάλεσαν αίσθηση τα σαφή μηνύματα του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα που ζητά άμεσες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που μίλησαν στο υποσυνείδητο του κοινού όπως το «διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον».

Πλέον, οι παρεμβάσεις στελεχών των κομμάτων έχουν αποκτήσει σαφήνεια. Ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτόπουλος με άρθρο του επισημαίνει στην ουσία πως απαιτείται συνένωση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος γίνεται ένα από τα πρώτα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής –αν όχι το πρώτο– που τοποθετείται ευθέως προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Αφού αναλύει τα όσα έχουν συμβεί στον χώρο και το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει: «Τηρουμένων των αναλογιών της εποχής, επιβάλλεται μια νέα διακήρυξη της “3ης Σεπτέμβρη”, με νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα αλλάξει τη ρότα των εξελίξεων και θα συνθέσει το προοδευτικό αφήγημα του μέλλοντος. Αμεσα, ειλικρινής πολιτικός διάλογος των δύο βασικών συνιστωσών, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων προοδευτικών πολιτικών σχηματισμών, για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα που θα προτάσσει τις αρχές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και θα δώσει πειστικές απαντήσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον λαό και τη χώρα. Δηλαδή καθαρή πολιτική λύση μακράς πνοής. ενα Δημοκρατικό Κόμμα που θα γεννηθεί με όρους κοινωνίας από την κοινωνία και όχι ως προϊόν, κοινωνικά απονομιμοποιημένων μηχανισμών, με αξίες κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας, ευημερίας και πατριωτισμού, για προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, που θα συνθέσει τα κομμάτια του προοδευτικού πολιτικού χάρτη, που θα αναδείξει τον ηγέτη του άμεσα, με προσκλητήριο σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

ΣΥΡΙΖΑ

Ηλίας Γρηγόρης

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και τοποθέτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδιοικητικού παράγοντα της Πάτρας Ηλία Γρηγόρη. Υπενθύμισε πως σε τοπικό επίπεδο όταν συγκροτήθηκε η παράταξη Αϊβαλή το 2023, ουσιαστικά λειτούργησε και ως «πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές». Τόνισε μεταξύ άλλων: «Επιμένω στην άμεση ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς-Αριστεράς. Τα έχω κάνει πριν 1,5 χρόνο, ξέρω τις δυνατότητες και τους περιορισμούς και κυρίως γνωρίζω την έμπνευση που χρειάζεται ο χειμαζόμενος λαός μας. Να υπάρξει ενωτική, ρεαλιστική, προοδευτική πρόταση».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η Δίωξη Ναρκωτικών σε πρώτο πλάνο! Η επιτυχία της Μαρούδα και η «παρεξήγηση» με Ρέγκλη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας, οι περιοριστικοί όροι: «Ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια»

Αχαΐα: Μια σύλληψη για τη φωτιά στη Γουμένισσα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα – Τραυματισμός μαθητή από βεγγαλικό: «Mπαμπά θα ζήσω;» συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου ΦΩΤΟ

Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ