Φραστικό επεισόδιο Ερντογάν με δημοσιογράφο: «Μην κουνάς το κεφάλι», τι συνέβη

Η ερώτηση του Ισπανού δημοσιογράφου που δεν άρεσε καθόλου στον Τούρκο πρόεδρο…

Ερντογάν

«Εσείς δεν ζείτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αποφυλάκιση του Κούρδου ηγέτη, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Η ερώτηση του Ισπανού δημοσιογράφου δεν άρεσε καθόλου στον τούρκο πρόεδρο που απάντησε απότομα, ενώ συνέχισε να λέει στον δημοσιογράφο με επιτακτικό ύφος «να μην κουνάει το κεφάλι του»…

Η ερώτηση που εξόργισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, που μετέδωσε την είδηση, ανέφερε: «Η Τουρκία αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν αποφυλακίζει τον Κούρδο Σελαχατίν Ντεμίρτας, όπως και τον Οσμἀν Καβάλα».

Η απάντηση του τούρκου προέδρου είχε ως εξής: «Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις μας βάζει σε σκέψεις. Κυρίως μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ένα μέλος του Τύπου υπερασπίζεται αυτούς τους τρομοκράτες. Μην κουνάς το κεφάλι σου! Κοίταξε με! Όπως βλέπεις, είμαι όρθιος και συνεχίζω να εργάζομαι.

Μπορεί να είναι ο Οσμάν Καβάλα, μπορεί να είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όποιος και αν είναι, εμείς τηρούμε τους νόμους. Αυτό γίνεται. Υποθέτω ότι εσείς δεν ζείτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία. Αυτά είναι βήματα που κάνουμε για την ειρήνευση της περιοχής και έτσι θα συνεχιστεί».

Διαβάστε επίσης:

 

Κασσελάκης στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει από μηχανής θεός δεν υπάρχει»

Πάτρα: Κεραμίδα για 50 υπαλλήλους του Δήμου που θα βρεθούν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια

Aθηνά Οικονομάκου: Ποιος είναι ο Ιταλοαργεντινός μπασκετμπολίστας, Μπρούνο Τσερέλα που της “έκλεψε” την καρδιά

Σαν σήμερα 13 Ιουνίου 1968 θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης – Τι άλλο συνέβη