Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και μπαχαρικά

Υλικά

700 γρ. φτερούγες κοτόπουλου

1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών

2 κ. γλ. μαγειρική σόδα

1/4 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. βούτυρο

1 κ. σ. μαϊντανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και σκουπίστε τες με ένα χαρτί.

Βήμα 3

Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε να πάνε παντού.

Βήμα 4

Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε πάνω τις φτερούγες, χωρίς να ακουμπάει η μία στην άλλη.

Βήμα 5

Ψήστε για 35 λεπτά, αυξήστε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήστε για επιπλέον 45 λεπτά.

Βήμα 6

Για την σος: Λιώστε το βούτυρο σε ένα ζεστό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 7

Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 8

Προσθέστε στο τηγάνι τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τις φτερούγες κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.