Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Εμβόλιο μετ’ εμποδίων για τους κρατούμενους

Σε τοπικό επίπεδο συμπληρώνονται 2 μήνες από την έναρξη του εμβολιαστικού  προγράμματος κρατουμένων στις φυλακές και επί του συνόλου των 400 ατόμων που εκδήλωσαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν κατά της covid-19, το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχει χορηγηθεί σε μόλις 290.

αγιος στεφανος

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού των εγκλείστων στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ

Σε τοπικό επίπεδο συμπληρώνονται 2 μήνες από την έναρξη του εμβολιαστικού  προγράμματος κρατουμένων στις φυλακές και επί του συνόλου των 400 ατόμων που εκδήλωσαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν κατά της covid-19, το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχει χορηγηθεί σε μόλις 290.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της εμβολιαστικής κάλυψης  των εγκλείστων όπως ανέφεραν πηγές της γγ Πολιτικής Προστασίας έγκειται στο γεγονός  της μη ύπαρξης μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντός  του Καταστήματος Κράτησης, οι ανάγκες του οποίου καλύπτονται από τους υπηρετούντες του Κέντρου Υγείας της Κάτω Αχαΐας. Αλλωστε η συγκεκριμένη «αδυναμία», ήταν και η αιτία που στις αρχές Ιουλίου, οι 400 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου, παρέμεναν αδιάθετες επί 8ημερο στις αποθήκες των φυλακών, τη στιγμή μάλιστα που οι αρμόδιοι είχαν μεριμνήσει για τη δημιουργία δυο εμβολιαστικών γραμμών.

Για το θέμα μάλιστα υπήρξε παρέμβαση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας, Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου.

Για τη γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, η τοποθέτηση μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις φυλακές, αποτελεί προτεραιότητα και όπως μετέφεραν πηγές στην «Π», η ικανοποίηση του αιτήματος «σκοντάφτει» στη διαθεσιμότητα των υπηρετούντων στο ΕΣΥ, που υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Την ίδια ώρα, ωστόσο οι φυλακές παραμένουν «καθαρές» από τον κορονοϊό καθώς μέχρι και χθες, όπως πληροφορείτο η «Π», δεν υπήρχε καμία αναφορά για επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα, ενώ μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των εγκλείστων που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία αναφέρουν ότι η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής «ξέχασε» να δηλώσει στο σύστημα του ΕΟΔΥ τους κρατούμενους που έχουν εμβολιαστεί ανά την ελληνική επικράτεια, τονίζονται τα εξής: «Ολοι οι κρατούμενοι που εμβολιάζονται διαθέτουν ΑΜΚΑ ή προσωρινό ΑΜΚΑ το οποίο εκδίδεται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Είναι απολύτως ψευδές ότι δεν γίνεται καταχώριση των στοιχείων κρατουμένων που εμβολιάζονται καθώς η διαδικασία διεξάγεται ηλεκτρονικά και η ενημέρωση στο σύστημα του ΕΟΔΥ γίνεται άμεσα. Η καταχώριση των ήδη 5.351 εμβολιασμένων κρατουμένων στο σύστημα του ΕΟΔΥ είναι σίγουρη και καθολική». Αναφορικά με τις βεβαιώσεις εμβολιασμού για τους κρατούμενους επισημάνθηκε ότι: «Βεβαίωση εμβολιασμού δεν μπορούν να έχουν οι κρατούμενοι καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ωστόσο, μπορούν οι ίδιοι να εξουσιοδοτήσουν όποιο πρόσωπο επιθυμούν, προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όποτε και για όποιο λόγο το θελήσουν. Για τη διευκόλυνση των κρατουμένων, στους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι να οριστεί σε κάθε Κατάστημα Κράτησης ένας υπάλληλος ο οποίος θα είναι εξουσιοδοτημένος για να εκδίδει τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε όποιον κρατούμενο το επιθυμεί.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ