Γάζα: Ισραηλινοί σταμάτησαν φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας, στο δρόμο πακέτα τροφίμων

Βίντεο που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν διαδηλωτές να πετάνε προμήθειες από τα φορτηγά στο δρόμο, τα χαρτοκιβώτια να σκίζονται και το περιεχόμενό τους να σκορπίζεται στον δρόμο.

Γάζα

Ισραηλινοί διαδηλωτές εμπόδισαν σήμερα φορτηγά που μετέφεραν βοήθεια να συνεχίσουν την πορεία τους με προορισμό τη Γάζα, πετώντας πακέτα τροφίμων στο δρόμο, σε ένα ακόμη παρόμοιο επεισόδιο που σημειώνεται, ενώ το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να επιτρέψει τη συνεχή διέλευση προμηθειών με ανθρωπιστική βοήθεια στον υπό πολιορκία και υπό επτάμηνο ανελέητο βομβαρδισμό παλαιστινιακό θύλακα.

Τέσσερις διαδηλωτές, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, συνελήφθησαν στη διαδήλωση, στο σημείο ελέγχου Ταρκουμίγια, δυτικά της Χεβρώνας στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, σύμφωνα με μια δήλωση δικηγόρων που εκπροσωπούν τους διαδηλωτές.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν διαδηλωτές να πετάνε προμήθειες από τα φορτηγά στο δρόμο, τα χαρτοκιβώτια να σκίζονται και το περιεχόμενό τους να σκορπίζεται στον δρόμο.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Ισραήλ μετά από παρόμοια διαμαρτυρία Ισραηλινών που είναι αντίθετοι στην παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε περιοχή που ελέγχεται από την Χαμάς, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

Η ισραηλινή αστυνομία δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν καθώς το Ισραήλ βρίσκεται υπό έντονη διεθνή πίεση να επιταχύνει τη ροή της βοήθειας προς τη Γάζα, όπου διεθνείς οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που απειλεί έναν πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χθες Κυριακή, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν το άνοιγμα μιας νέας διέλευσης στη βόρεια Γάζα και ένα προσωρινό λιμάνι, που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ, είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα – Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: «Θα μετάσχεις σε ληστεία ή θα το πληρώσεις με τη ζωή σου;»

Βραυρώνα: Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια

Σχολεία: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα, αυστηρά μέτρα για τα κινητά,πότε προβλέπεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στα voucher διακοπών

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop