Για «μακεδονική μειονότητα» στην Έδεσσα μιλα το φιλοτουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ

Προκαλεί το φιλοτουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ, μιλά για «μακεδονική μειονότητα» στην Έδεσσα.

ΚΙΕΦ

Νερό στον μύλο των προκλήσεων έριξε η επίσκεψη κλιμακίου  του «Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας», στην Έδεσσα μαζί με την υποψήφιά ευρωβουλευτή Ευγενία Νατσουλίδου, η οποία φέρεται να εκπροσωπεί την «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της μητρικής γλώσσας Κρστε Μισιρκοβ».

Ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου το εθνικιστικό, φιλοτουρκικό ΚΙΕΦ το οποίο αυτοαποκαλείται ως «το πρώτο και μοναδικό πολιτικό κόμμα της Μουσουλμανικής “Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης», προκειμένου να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος «εθνικών μειονοτήτων».

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν εκπρόσωποί του έχουν κάνει ανοιχτά λόγο για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Twitter το ΚΙΕΦ ανέφερε πως συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία η οποία τους εξέφρασε «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η “μακεδονική μειονότητα” στην περιοχή».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«20 Μαΐου Δευτέρα, επισκεφθήκαμε την Έδεσσα, την περιοχή όπου βρίσκεται μία από τις υποψήφιες ευρωβουλευτές μας για το 2024, η Ευγενία Νατσουλίδου, μέλος της Μακεδονικής μειονότητας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η υποψήφια μας κα Νατσουλίδου και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μακεδονική μειονότητα στην περιοχή. Η πρόεδρος Τσιγδέμ Ασάφογλου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ εξέφρασαν τη σημασία της συνεργασίας με την κα Νατσουλίδου στις Ευρωεκλογές του 2024 και τον αγώνα έναντι στα προβλήματα της μακεδονικής μειονότητας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υποψήφια ευρωβουλευτή του 2024 κα Νατσουλίδου για τη φιλοξενία της. Ως ΚΙΕΦ, υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι, όπως και η δική μας μειονότητα, αγωνίζονται για τα δικαιώματα και το δίκαιο».