Γιατί δεν είδαν τα βήματα του Τολιόπουλου;

Οι διαιτητές του αγώνα του Προμηθέα με τον Αρη δεν είδαν τα βήματα του Τολιόπουλου και κάπως έτσι έγινε ό,τι έγινε στο «Τόφαλος»!

Τολιόπουλου Τα βήματα του Τολιόπουλου προηγήθηκαν των πανηγυρισμών, αλλά...

Εκανε βήματα ο Βασίλης Τολιόπουλος στο φινάλε του αγώνα με τον Προμηθέα; Ναι, φυσικά κι έκανε! Κουβάλησε τη μπάλα σαν να ήταν νεροκουβαλητής και πραγματικά είναι απορίας άξιο το πως οι διαιτητές που βρίσκονταν κοντά στη φάση επέτρεψαν αυτήν την κατάφωρη αδικία. Ισως και να τους μπέρδεψε η ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε η φάση. Και πάλι, όμως, όφειλαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, κάτι που εν κατακλείδι δεν έκαναν.

Και το φάουλ, μάλιστα, είναι διπλό, καθώς το παιχνίδι δεν έπρεπε να τελειώσει με το σουτ του Τολιόπουλου. Επρεπε να μείνουν κάποια δέκατα, τρία, τέσσερα, κάπου εκεί στη διάθεση του προμηθέα. θα προλάβαιναν να κάνουν κάτι οι «Προμηθείς»; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι, αλλά θα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έστω ένα «τιπ».

Πάμε τώρα στην αντίδραση του Προμηθέα. Το πατρινό συγκρότημα κατέθεσε ένσταση κατά της εγκυρότητας του αγώνα με τον Αρη, υποστηρίζοντας ότι προηγήθηκαν βήματα του Βασίλη Τολιόπουλου πριν το buzzer beater, αλλά και ότι δεν παίχθηκαν 0,4΄΄ στο φινάλε! Αυτό σημαίνει ότι την τελευταία λέξη για όσα συνέβησαν προχθές στο «Τόφαλος» θα έχει ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ.

Σε ό,τι αφορά τον ηλικιωμένο που τον δείχνει η τηλεοπτική κάμερα να κλωτσάει τους παίκτες του Αρη που πανηγύριζαν ξαπλωμένοι στο παρκέ του Τόφαλος», καταρχήν πρέπει να αναφερθεί ότι ο Προμηθέας καταδίκασε από την πρώτη κιόλας στιγμή το γεγονός. Οπως ανέφερε η πατρινή ΚΑΕ: «Πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια, η οποία επ’ ουδενί δεν αρμόζει στις αξίες και τα ιδανικά του σωματείου μας, που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα και αντιτάσσεται πλήρως σε κάθε μορφή βίας στα γήπεδα». Παράλληλα, από τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σχηματίσθηκε

δικογραφία για αθλητική βία σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα, ο οποίος αναζητείται. Μάλιστα, ο παίκτης του Αρη που δέχθηκε το χτύπημα στα πλευρά έχει ήδη καταθέσει σχετικά στο Α΄ Α.Τ.