Γλυκές Χιονόμπαλες από τον Αξιώτη Παράσχο

Γλυκές Χιονόμπαλες από τον Αξιώτη Παράσχο

Τρούφες: ο Καρέμ (Αντονίν Καρέμ, ήταν ένας σπουδαίος ζαχαροπλάστης με έναν δύσκολο χαρακτήρα) έβρισκε παρηγοριά στις κατσαρόλες του και πως «όσο πιο μεγάλη η στεναχώρια του, τόσο πιο σύνθετη η παρασκευή που θα εκτελούσε για να την απαλύνει». Ένα από τα γλυκά στα οποία κατέφευγε ήταν οι τρούφες σοκολάτας.

Οι τρούφες σοκολάτας απαιτούν χρόνο, προσοχή και ακρίβεια και για αυτό μας αρέσουν πολύ! Πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε τρούφες σοκολάτας προσπαθώντας να προσεγγίσουμε -όσο μπορούμε φυσικά- τον τρόπο πoυ τις έφτιαχνε ο Καρέμ:

Γλυκές Χιονόμπαλες από τον Αξιώτη Παράσχο

Από ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτας αφαιρούσε φλύδες τόσο λεπτές που έλιωναν στα χέρια του. Έβραζε γάλα και μόλις αυτό άρχιζε να φουσκώνει το έριχνε πάνω στη σοκολάτα. Έκανε μερικές κυκλικές κινήσεις στο δοχείο και το άφηνε να ησυχάσει για λίγα λεπτά. Τρία λεπτά αργότερα ανακάτευε με το φουέ με γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις, ανακατεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερο, ώστε να μη γίνει η γκανάζ μουντή και βαριά. Μετά, έριχνε μισό νεροπότηρο ουίσκι, και μόλις η θερμοκρασία έπεφτε αρκετά προσέθετε βούτυρο.
Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το ουίσκι άρεσε πολύ στον Βασιλιά Γεώργιο!

Γλυκές Χιονόμπαλες από τον Αξιώτη Παράσχο

Υλικά
125 gr. βούτυρο αγελάδας
400 gr. ζάχαρη
40 gr. κακάο
100 gr. γάλα φρέσκο
350 gr. νιφάδες βρόμης
100 gr. μπισκότα (όποια σας αρέσουν)
Καρύδα για το πασπάλισμα

Προετοιμασία:
Ξεκινάμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο τα οποία ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά με προσοχή να μην κάψουν.

Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το νερό να κοχλάζει.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μίγμα την βρόμη, τα τριμμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίγμα.

Έπειτα παίρνουμε μικρές ποσότητες όσο περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού και πλάθουμε μικρές μπάλες με τα χέρια μας. Αν το μίγμα μας είναι αρκετά μαλακό και κολλάει το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Μόλις πλάσουμε όλα τα τρουφάκια τα πασπαλίζουμε ένα-ένα προσεκτικά και ομοιόμορφα με καρύδα.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και τις ακουμπάμε εκεί μέχρι να στεγνώσουν.
Αφού σταθεροποιηθούν τις τοποθετήσουμε σε μια πιατέλα!

Οι γλυκές χιονόμπαλες είναι έτοιμες για να τις στολίσετε στο τραπέζι σας και φυσικά να τις απολαύσετε!

Παράσχος Αξιώτης
Executive Consultant Chef
Τα Μονοπάτια των Γεύσεων

Τα Μονοπάτια των Γεύσεων

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ