Η απόσταση από την ομοθυμία μέχρι την επικράτηση

Η ΕΘΙΜΙΚΗ εκδήλωση της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» προσέλαβε, όπως και επιδιωκόταν, πολιτικά χαρακτηριστικά, τα οποία φαίνεται ότι κάλυψαν τον οργανωτικό: Ηταν η εικόνα μιας ομοθυμίας και μιας συσπειρωτικής δυναμικής του στελεχιακού και κοινωνικού φιλελεύθερου και συντηρητικού χώρου, με φόντο το εκλογικό έτος 2023, το οποίο περιλαμβάνει εκλογικές αναμετρήσεις σε δύο γύρους για τη Βουλή, την Περιφέρεια και τους περισσότερους δήμους της Δ. Ελλάδας.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ πορεύεται συντεταγμένη και το ερώτημα είναι εάν και πώς θα ξεπεράσει τα παραδοσιακά της χάντικαπ που υπονομεύουν την αυτοδιοικητική της έκφραση σε επίπεδο Δήμου Πατρέων, κάτι που πέτυχε πανηγυρικά και μάλλον απρόσμενα στην περιφερειακή κάλπη του 2019.

Η ΝΔ ως προς τον Δήμο έχει δύο βασικούς αντιπάλους. Ο ένας είναι η καταδικαστική ενεργοποίηση του αντι-φιλελεύθερου μπλογκ σε κάθε φιλόδοξη στράτευσή της, κάτι που αποδίδεται σε μία επίμονη αντοχή αντιδεξιών μνημών σε τοπικό επίπεδο, με πολυετή παράδοση, η κοιτίδα της οποίας απλώνεται στον χρόνο, αλλά δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ είναι ένας χαμηλός δείκτης αυτοπεποίθησης των δυνάμεων του κόμματος ως προς τον αυτοδιοικητικό στίβο, που καλλιεργήθηκε αφενός από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αποτυχίες της μεταπολιτευτικής εποχής, αφετέρου από μια διαχρονική απροθυμία των δυνάμεων του χώρου να εμβαθύνουν διεισδυτικά στην αυτοδιοικητική κουλτούρα.

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι οι ίδιες οι τοπικές φιλελεύθερες δυνάμεις κατέληξαν να νομιμοποιούν την εύνοια προς την κομμουνιστική αριστερά, προκειμένου, έστω να προκαλέσουν ανάχωμα στην κεντροαριστερή μονοπώληση στον Δήμο, κάτι που ιδεολογικά ήταν ασύμβατο και ασυγχώρητο.

ΣΗΜΕΡΑ η ΝΔ αντιλαμβάνεται ότι οφείλει να έχει μια αξιόμαχη πρόταση για τον Δήμο Πατρέων. Αυτό συνεπάγεται διασταλτικότητα, διεισδυτικότητα και δουλειά σε βάθος στον κοινωνικό πυρήνα. Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν αν η γενικότερη εκλογική της δυναμική θα μετουσιωθεί κινηματικά σε νικηφόρα κρούση στην αυτοδιοίκηση.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments