Η δυσφήμηση του αντιπάλου δεν αρκεί

Το κύριο άρθρο της «Π»

 

ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ: Πάνω στη φιλοσοφία του όρου αυτού πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τη στρατηγική του, η σημερινή ΝΔ δεν είναι παρά μια νεοφιλελεύθερη παράταξη που νοσταλγεί το αυταρχικό παρελθόν της προδικτατορικής δεξιάς αλλά και διατηρεί συνάφεια προς το κομμάτι της κοινωνίας που είναι πιο δεκτικό στους απόηχους του μοναρχικού παρελθόντος.

ΥΠΑΡΧΕΙ ασφαλώς ένα κομμάτι της κοινωνίας που τσιμπάει στο αφήγημα αυτό: Είναι το κομμάτι που θα ήθελε τα πράγματα να είναι έτσι, γιατί αυτό θα δικαίωνε την αυτάρεσκη διεκδίκηση αναγνώρισης ιδεολογικού πλεονεκτήματος, που εν πολλοίς έχει κληρονομικό χαρακτήρα. Είμεθα ανώτεροι, γιατί είμεθα απόγονοι των προγόνων μας, και ο φιλελεύθερος χώρος είναι κατώτερος, γιατί είναι απόγονος των δικών του προγόνων.

ΩΡΑΙΑ όλα αυτά, αλλά δεν φτιάχνουν πλειοψηφία εφόσον κατά την τετραετία που ολοκληρώνεται η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Δένδια, του Πιερρακάκη, του Χατζηδάκη, της Κεραμέως, του Γεραπετρίτη και άλλων κυβερνητικών, ξεδίπλωσε όχι απλώς ένα μεταρρυθμιστικό, σύγχρονο προφίλ αλλά και απάντησε με πράξεις που μέτρησαν στις οξείες προκλήσεις που φύτρωσαν η μια μετά την άλλη.

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το δώρο των παρακολουθήσεων. Προσπάθησε να πείσει ότι η ΝΔ απειλεί τη δημοκρατία. Και επικαλέστηκε έξι παρακολουθήσεις. Για τις οποίες ασφαλώς και οφείλονται εξηγήσεις, αλλά θέλουμε κι άλλα τεκμήρια για να πειστούμε ότι πρέπει να οχυρωθούμε γιατί μας απειλούν τα τανκ.

ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ: Λειτουργεί και ως υπεκφυγή απέναντι στο ερώτημα τι καινούργιο πρεσβεύει η εξουσιαστική αριστερά που δεν το υπερκαλύπτει ο ιστορικός αντίπαλος. Μιλώντας με τους σοφούς ποδοσφαιρικούς όρους. Μας αποκαλύψατε τις ανεπάρκειες του εχθρού και το αμαρτωλό ποιόν του. Εσείς, τι μπάλα ξέρετε;

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments