Η δυσπιστία ως ανάγκη
Το κύριο άρθρο της «Π»
Δεν είναι η πρώτη φορά που η έκδοση ενός νέου τύπου ταυτότητας γίνεται δεκτή με καχυποψία και δαιμονολογική διάθεση από μεγάλη μάζα Ελλήνων, κατά κανόνα άτομα με πολύ έντονη θρησκευτικότητα ή δυσπιστία απέναντι στους κρατούντες.
Το πιθανότερο -και το λογικότερο- είναι ότι η νέα τεχνολογία θα περάσει και οι φοβικοί πολίτες θα προσαρμοστούν. Το ζήτημα θα στερείτο πρακτικής σημασίας -εξαιρουμένης της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι αστυνομικές υπηρεσίες- αλλά μιλάμε για ένα ρεύμα που παράγει πολιτικά αποτελέσματα.
Η προκατάληψη κατά των θεσμών εξελίσσεται σε ψυχική ανάγκη για πολλούς πολίτες. Δεν είναι ζήτημα παιδείας. Πριν δεκαετίες οι Ελληνες είχαν πολύ χαμηλότερη μόρφωση, αλλά την ταυτότητά τους την είχαν κόρη οφθαλμού.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το φρούτο «βόμβα» στη βιταμίνη C και τα οφέλη για την υγεία
Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις αυτά τα 4 πράγματα στη θύρα USB για να την καθαρίσεις
Το λάθος που κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στην τουαλέτα χωρίς να το γνωρίζουν
Neuromancer: Η σειρά που περίμεναν 40 χρόνια οι sci-fi fans έρχεται στο Apple TV
Το «μαγικό» φρούτο που λένε πως χαρίζει μακροζωία και λαμπερό δέρμα
