Η Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τον θάνατο του Χρήστου Λιάβα

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος αποφάσισε αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ίδρυμα της Πάτρας.

Επιτροπή

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας μέσα από ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής για τον θάνατο του Μαθηματικού Χρήστου Λιάβα:

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αποχαιρετά το Μαθηματικό, το Δάσκαλο, το συνάδελφο, το φίλο ΧΡΗΣΤΟ ΛΙΑΒΑ.

Ο Χρήστος υπηρέτησε σε πολλά σχολεία της Αχαΐας και η τελευταία του υπηρεσία ήταν στο ΓΕΛ Παραλίας. Υπήρξε πάρα πολύ καλός Δάσκαλος των Μαθηματικών, αλλά και πολύ καλός Μαθηματικός και στήριζε πάντα με τη συμμετοχή του τις δράσεις του Παραρτήματος.

Τα τελευταία εννέα χρόνια πάλεψε γενναία με μια δύσκολη ασθένεια και έδωσε σε όλους μας το τελευταίο του μάθημα, που αφορούσε μεταξύ άλλων τη συνέχιση της θέλησης για συμμετοχή και προσφορά κεφιού στην παρέα, τη διήγηση ενός ανέκδοτου, το σιγοτραγούδισμα του τραγουδιού που παίζει το ραδιόφωνο και γενικά την απόλαυση της ζωής, ακόμη και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Μπορεί να έχασε μια άνιση μάχη τους τελευταίους δύο μήνες, όμως κέρδισε πάρα πολλές στη ζωή του.

Κέρδισε το σεβασμό, την αναγνώριση και την αγάπη των μαθητών και μαθητριών του, των εκπαιδευτικών με τους οποίους συνυπηρέτησε και των μαθηματικών, μελών του παραρτήματος Αχαΐας, καθώς και μελών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΧΡΗΣΤΟ, θα σε θυμόμαστε όλοι και όλες που σε γνωρίσαμε με αγάπη και νοσταλγία και θα διηγούμαστε σε όσους και όσες δε σε γνώρισαν, όσα μας δίδαξες με το λόγο και τη συμπεριφορά σου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα του, που τον στήριξε απίστευτα μέχρι την τελευταία στιγμή, στην αγαπημένη του κόρη και στην αδερφή του.

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος αποφάσισε αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ίδρυμα της Πάτρας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25/6/2024 στις 10:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο κοιμητήριο του Βύρωνα Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

 

Μεγάλη φωτιά στην Τριταία Ερυμάνθου – Μπαρής: «Κάηκαν σπίτια και στάβλοι» – 15χλμ το μέτωπο ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά στην Ηλεία: Ένας νεκρός στη φωτιά της Μυρτιάς

Που επιλέγουν να πάνε διακοπές και γιατί οι Πατρινοί, υπεύθυνοι ταξιδιωτικών πρακτορείων στην «Π»

Πρώτα ακόνισε το μαχαίρι και μετά το κάρφωσε στη σύζυγό του 12 φορές ο 81χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιές σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα και Κεφαλονιά – 45 μέτωπα σε όλη τη χώρα