Η Rezos Brands πήρε το κλειστό εργοστάσιο της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα – Φτιάχνει αγροδιατροφικό Hub
Μετά την απόκτηση του εργοστασίου της Frigoglass εμβαδού 25.000 τ.μ. στην Κάτω Αχαΐα, θέτει σε εφαρμογή ένα μεγάλο επενδυτικό πρότζεκτ ύψους 10 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία του πρώτου αγροδιατροφικού κόμβου (hub) στην Ελλάδα, με αποθηκεύσεις και μεταποίηση τροφίμων, εργαστήριο και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, κ.ά.
Η Πατρινή εταιρία Rezos Brands που δραστηριοποιείται από το 2008 στην έρευνα, ανάπτυξη και διανομή καινοτόμων τροφίμων στην Ελληνική αγορά και στην παραγωγή υπερτροφών και τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας με το σήμα Hippocrates Farm, προχωρά στην υλοποίηση μιας νέας μεγάλης επένδυσης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Μετά την απόκτηση του εργοστασίου της Frigoglass εμβαδού 25.000 τ.μ. στην Κάτω Αχαΐα, θέτει σε εφαρμογή ένα μεγάλο επενδυτικό πρότζεκτ ύψους 10 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία του πρώτου αγροδιατροφικού κόμβου (hub) στην Ελλάδα, με αποθηκεύσεις και μεταποίηση τροφίμων, εργαστήριο και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, κ.ά.
Οπως είπε στην «Πελοπόννησο» ο επικεφαλής της εταιρίας, Αγγελος Ρέζος, σκοπός της επένδυσης είναι η δημιουργία ενός καθετοποιημένου αγροδιατροφικού κόμβου (hub) που θα εξυπηρετήσει τη δημιουργία προϊόντων υπεραξίας στην περιοχή.
Το επενδυτικό σχέδιο ξεκινά μερικά χρόνια πίσω, όταν η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία δύο μονάδων παραγωγής, επεξεργασίας και αποξήρανσης φρούτων και λαχανικών στη Σερβία και στην Ελλάδα, με σκοπό να εκμεταλλευθεί δύο μεγάλες ζώνες παραγωγής, κοντά στην πρώτη ύλη για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους.
Το εργοστάσιο στη Σερβία λειτουργεί ήδη από τις αρχές του χρόνου, ενώ όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία για την αγορά του κλειστού εργοστασίου της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα, τα σχέδια της Rezos για την δημιουργία ενός αγροδιατροφικού κόμβου επιταχύνθηκαν.
Το εργοστασίου της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα, αποτέλεσε ιδανική απάντηση, που εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες μας, είπε ο κ. Ρέζος, εξηγώντας ότι στον χώρο αυτό δημιουργείται ήδη μια κάθετη μονάδα που περιλαμβάνει πλήρες εργαστήριο αφυδάτωσης και αποξήρανσης τροφίμων, υποστηριζόμενο από το τμήμα R&D της Rezos με 15 επιστήμονες. Περιλαμβάνει ακόμα, μια μονάδα επεξεργασίας και κατάψυξης αγροτικών προϊόντων, ενώ θα υπάρχουν και δυνατότητες αποθήκευσης σε διαφορετικές θερμοκρασίες και κέντρο logistics για την προώθηση και διανομή τους.
Τα προϊόντα της νέας παραγωγικής μονάδας θα διατίθενται συσκευασμένα σε retail πελάτες με το brand της εταιρείας, καθώς και σε βιομηχανίες που ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή.
Το αγροδιατροφικό Hub θα τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του 2025 και στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της εταιρείας απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε επιχειρήσεις αγροδιατροφής της περιοχής, ώστε να δημιουργηθεί ο πρώτος κόμβος στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί την αγροτική παραγωγή της περιοχής μας, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής αξίας, μέσα από συνέργειες με τις παραγωγικές δυνάμεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Οι πρώτες συνεργασίες έχουν ήδη κατοχυρωθεί, καθώς στην νέα μονάδα, θα γίνεται επεξεργασία, καθαρισμός και κατάψυξη φράουλας, διαλογητήριο πορτοκαλιών και λεμονιών, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει και δικές της γραμμές παραγωγής για σνακ με αφυδατωμένες ελιές, που σήμερα παράγονται σε πιλοτικό επίπεδο στο εργοστάσιο της Σερβίας.
Η όλη διεργασία και η διαδικασία παραγωγής των προϊόντων της Rezos Brands είναι αποτέλεσμα έρευνας ετών σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, έχοντας αποσπάσει πλήθος βραβείων καινοτομίας και διακρίσεων σε διεθνείς εκθέσεις, όπως πρόσφατα στην SIAL του Παρισιού.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News