Καύσωνες στην Ταϊλάνδη: 61 νεκροί από θερμοπληξία και ηλίαση από την αρχή της χρονιάς

Συγκριτικά, όλο το 2023, οι θάνατοι εξαιτίας της ακραίας ζέστης είχαν φθάσει τους 37.

καύσωνες,ταϊλάνδη,νεκροί,θερμοπληξία,ηλίαση

Το κύμα καύσωνα στην Ταϊλάνδη έχει πράγματι προκαλέσει θανάτους, με τον αριθμό να φτάνει τους 61 από την αρχή του έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς έχουν τη ζωή τους 61 άνθρωποι εξαιτίας της ακραίας ζέστης, που ταλαιπωρεί τους πολίτες της χώρας της Ασίας εδώ και εβδομάδες…

Για σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα τον περασμένο μήνα, οι αρχές στην Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη εξέδιδαν καθημερινά έκτακτα προειδοποιητικά δελτία εξαιτίας του καύσωνα, καθώς η «αίσθηση» της θερμοκρασίας ξεπερνούσε τους 52° Κελσίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας, 61 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία ή ηλίαση σε όλη τη χώρα από την αρχή του 2024. Συγκριτικά, όλο το 2023, οι θάνατοι εξαιτίας της ακραίας ζέστης είχαν φθάσει τους 37.

Η βορειοανατολική Ταϊλάνδη, όπου βρίσκονται κυρίως αγροτικές κοινότητες, θρήνησε τους περισσότερους θανάτους, διευκρίνισε το υπουργείο. Η κλιματική αλλαγή που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί πιο συχνούς, πιο μακρούς και πιο ισχυρούς καύσωνες, προειδοποιούν συχνά επιστήμονες.

καύσωνες,ταϊλάνδη,νεκροί,θερμοπληξία,ηλίαση

Αν και το φυσικό κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο συνέβαλε οι θερμοκρασίες να είναι εξαιρετικά πιο υψηλές από το φυσιολογικό φέτος, στην Ασία η αύξηση της θερμοκρασίας είναι ακόμη ταχύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου νοσημάτων στο υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης συνέστησε στους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά το δυνατόν.

καύσωνες,ταϊλάνδη,νεκροί,θερμοπληξία,ηλίαση

Φέτος ο θερμός και ξηρός καιρός διαρκεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο στη χώρα, καθώς άργησαν να εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το newsit, αυτή την εβδομάδα ξέσπασαν καταιγίδες κατά τόπους, που μείωσαν τις θερμοκρασίες μεν, αλλά οδήγησαν τις αρχές να προειδοποιήσουν εναντίον του κινδύνου ξαφνικών πλημμυρών.

Τον Απρίλιο, στο βασίλειο καταγράφτηκε θερμοκρασία 44,2° Κελσίου στην επαρχία Λαμπάνγκ (βόρεια), όχι πολύ χαμηλότερη από το εθνικό ιστορικό ρεκόρ (44,6° Κελσίου), που είχε σημειωθεί πέρυσι.

 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Καύσωνας μετά τις λασποβροχές, πότε αναμένεται το ισχυρό κύμα ζέστης

Εκτέλεση στον Βύρωνα: H αλβανική μαφία έψαχνε από το 2021 τον 32χρονο που σκότωσαν μπροστά στο παιδί του

Eurovision 2024: Όσα δήλωσε η Μαρίνα Σάττι μετά την πρόκριση, η θέση που θα εμφανιστεί στο τελικό του Σαββάτου ΒΙΝΤΕΟ

Νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους αστυνομικούς: Οι αλλαγές που έρχονται

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Δείτε τους τρόπους για να σβήσετε έξτρα φόρο από τα τεκμήρια

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop