Και τώρα βγαίνουν ξανά οι γκράδες

Το κύριο άρθρο της «Π»

 

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ο τόπος συνηθίσει εκλογική αναμέτρηση, κατά την οποία η αντιπολίτευση κατεβαίνει με στόχο να υποστεί μια ήττα μετριασμένη, αποκλείοντας ρητά σχεδόν την προοπτική της νίκης.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της 21ης Μαΐου υποχρέωσε τον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει τον πήχη με αναγκαστική, ρεαλιστική αυτοταπείνωση. Η προσπάθειά του τώρα έγκειται στην αποτροπή της «παντοδυναμίας Μητσοτάκη».

Ο ΣΤΟΧΟΣ να παρεμποδιστεί η κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τον απελθόντα αλλά και επερχόμενο πρωθυπουργό, δεν θα εμφανιστεί ασφαλώς ως πρόσκληση στους ψηφοφόρους να επιτύχουν πολιτική αστάθεια, αλλά σαν έκκληση αναχαίτισης της «νεοφιλελεύθερης λαίλαπας».

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ τετριμμένα αλλά πιασάρικα σε κάποιες μάζες στερεότυπα θα ανασυρθούν από τις κάσες, μαζί με άφθονο δαιμονολογικό ετεροπροσδιορισμό του Κ. Μητσοτάκη και της ηγετικής του ομάδας. Δεν έχει μείνει, άλλωστε, άλλο αντιπολιτευτικό σχήμα: Οταν τα σύγχρονα όπλα δεν αποδίδουν, κατεβάζουμε τους γκράδες και τους σισανέδες.

Η ΦΕΥΓΑΛΕΑ ελπίδα να δούμε μια αριστερά της πρότασης ποδοπατιέται από την αρβύλα της καταγγελτικής πεπατημένης.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της ΝΔ θα πρέπει να είναι κατευναστική, επεξηγηματική, αφοπλιστική. Να καταστήσει σαφές το πρόγραμμα των τομών που προετοιμάζει για τη νέα θητεία της. Να εξηγήσει ότι έρχεται να κτίσει ένα οικοδόμημα που δεν θα αποβάλει τους σημερινούς του ενοίκους, αλλά θα χωράει τους πάντες σε νέες, στέρεες βάσεις.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ μια αναμέτρηση κατά την οποία θα ζήσουμε μια μεγαλοπρεπή αντιστροφή πάνω στον άξονα προοδευτικός – αντιδραστικός, όπου θα αποκαλυφθεί πλήρως ποιος παίζει ποιον ρόλο, μιλώντας πλέον με όρους 2023, αυτούς που καταλαβαίνει η νεολαία και συμπεριφέρεται «ακατανόητα» για όσους την ήθελαν να σκέφτεται με όρους 1980.

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ