«Καλάθι του Πάσχα – Νονού»: Σήμερα οι ανακοινώσεις – Τι θα περιλαμβάνουν

Στις 10:00π.μ. οι ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι του νονού».

«Καλάθι του Πάσχα - Νονού»: Σήμερα οι ανακοινώσεις - Τι θα περιλαμβάνουν

Σήμερα (22/3) αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το «καλάθι του Πάσχα» και «καλάθι του νονού», που πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία σε παρόμοιο πλαίσιο με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Σαρακοστής.

Το «πασχαλινό καλάθι» θα δημιουργηθεί για τα σούπερ μάρκετ και το «καλάθι του/της νονού/ας» θα αφορά μόνο τα καταστήματα παιχνιδιών.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 10:00 το πρωί από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τι θα περιέχει το «καλάθι του Πάσχα»

Το «καλάθι του Πάσχα» θα περιέχει πασχαλινά προϊόντα όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολάτες. Ωστόσο, τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει θα «κλειδώσουν» σε λίγες ώρες με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου.

Ουσιαστικά το «πασχαλινό καλάθι» πρόκειται να πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής» λίγες μέρες πριν την είσοδο του Πάσχα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για το πασχαλινό τραπέζι.

Tο «καλάθι του νονού»

Το «καλάθι του νονού» θα ξεκινήσει από τα τέλη του Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου.

Το αρμόδιο υπουργείο πρόκειται να ανακοινώσει τις κατηγορίες παιχνιδιών, από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της που θα παραπέμπουν στο «Καλάθι του Άϊ-Βασίλη» που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα προϊόντα που αναμένεται να μπουν στο «καλάθι του νονού»:

 • Λαμπάδες με παιχνίδια
 • Επιτραπέζια / Παζλ
 • Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
 • Βρεφικά παιχνίδια
 • Φιγούρες δράσης
 • Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (παιχνίδια με τουβλάκια)
 • Οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα
 • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
 • Αθλητικά παιχνίδια (μπάλες, παιδικές μπασκέτες)
 • Λούτρινα
 • Μουσικά παιχνίδια

Ικανοποίηση από το υπουργείο Ανάπτυξης

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκφράζει ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα πορεία του «καλάθιού του νοικοκυριού», που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές με τους καταναλωτές να επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις προσφορές του.

Τη σημαντική ανταπόκριση που έχει βρει το «καλάθι του νοικοκυριού» στην καθημερινότητα των καταναλωτών επιβεβαίωσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας ότι κατά την 20η εβδομάδα εφαρμογής του, από 1.134 προϊόντα 62 (5,47%) παρουσίασαν αύξηση, 72 (6,35%) παρουσίασαν μείωση και 1.000 (88,18%) παρέμειναν σταθερά. Μεσοσταθμικά, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η συνολική αξία του καλαθιού έχει πέσει πάνω από 3%.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός έχει προαναγγείλει τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» το οποίο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση την έγκριση που είχε δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι επαφές για συγκράτηση τιμών στην πασχαλινή αγορά, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την αγορά του κρέατος για να δούμε που θα κυμανθεί φέτος το κατσικάκι και το αρνάκι του Πάσχα. Και εκεί πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τα μέτρα που λαμβάνουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές και να βοηθήσουμε τον κόσμο να αγοράσει για το πασχαλινό τραπέζι όσο γίνεται καλύτερα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης. Προανήγγειλε, μάλιστα προσφορά στον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου, που είναι το παραδοσιακό έδεσμα αυτής της ημέρας.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ