Καλάβρυτα: «Χιονοστιβάδα» επισκεπτών – «Ζεσταίνεται» ο χειμερινός τουρισμός στην ορεινή Αχαΐα

Ο ορεινός όγκος της Αχαΐας είναι έτοιμος να υποδεχθεί μαζικά επισκέπτες από όλη τη χώρα για τις φετινές γιορτές. Τα πρώτα μηνύματα που δέχεται η «Π» είναι αρκετά ενθαρρυντικά

Καλάβρυτα

Στην Αχαΐα είμαστε τυχεροί καθώς δίπλα μας βρίσκεται ένας από τους κορυφαίους, τα Καλάβρυτα. Ο ορεινός όγκος της Αχαΐας είναι έτοιμος να υποδεχθεί μαζικά επισκέπτες από όλη τη χώρα για τις φετινές γιορτές. Τα πρώτα μηνύματα που δέχεται η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων των Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς μίλησε στην «Π» και περιέγραψε πώς πηγαίνει η φετινή περίοδος λίγες ημέρες πριν τις γιορτές.

Καλάβρυτα

Κωνσταντίνος Δαφαλιάς

«Το μόνο δεδομένο είναι πως θα κινηθούμε και θα έχουμε δουλειά. Υπάρχει αρκετά αυξημένη ζήτηση, ιδιαίτερα για το τριήμερο των Χριστουγέννων. Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στο 90%, φαίνεται πως πάμε καλά και θα γεμίσουμε. Και για την Πρωτοχρονιά υπάρχουν κρατήσεις. Ωστόσο, στις ενδιάμεσες ημερομηνίες είμαστε αρκετά πιο χαμηλά, περίπου στο 60-70%. Μην ξεχνάμε όπως πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν χιονοπτώσεις, αλλά και τη συνήθεια των Ελλήνων για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ελπίζουμε πως θα γεμίσουμε όλες τις μέρες».

Δυναμικά στους χειμερινούς προορισμούς που αποτελούν επιλογές των ταξιδιωτών έχει μπει το τελευταίο διάστημα η Κλειτορία. Εκεί, έχουν γίνει σημαντικά έργα που έχουν αλλάξει την όψη του χωριού. Αυτό έχει ωφελήσει σημαντικά και τις επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες ήδη ακούν το τηλέφωνο να χτυπάει συνέχεια για κρατήσεις για όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Καλάβρυτα

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Ο επιχειρηματίας του τουριστικού κλάδου Δημήτρης Μπαλογιάννης μίλησε στην «Π» για το πώς κινείται η Κλειτορία: «Σε εμάς συμβαίνει κάτι ανάποδο από άλλες περιοχές. Υπάρχει σημαντική κίνηση για τις ημέρες των Φώτων. Σχεδόν έχουμε γεμίσει για εκείνες τις μέρες και το γεγονός ενδέχεται να οφείλεται στο ότι ο κόσμος εκτιμά πως θα έχουμε χιόνι εκείνη την περίοδο. Τις ημέρες των Χριστουγέννων οι κρατήσεις είναι λίγο πεσμένες και αυτό έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες, ελπίζουμε και πιστεύουμε πως ακόμα και την τελευταία στιγμή θα γεμίσουμε. Την εβδομάδα που έρχεται θα μπορούμε να έχουμε πιο σαφή εικόνα».

ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Για όσους δεν έχουν κλείσει κάποιο κατάλυμα για ολιγοήμερες διακοπές στα ορεινά, υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες.

– Στα Καλάβρυτα μπορεί να βρει κάποιος διαθέσιμο δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή σπίτι με τις τιμές να ξεκινούν από τα 110 ευρώ το βράδυ χωρίς πρωινό.

– Στην Κλειτορία: Σε λίγο χαμηλότερη τιμή υπάρχουν ακόμα μερικά καταλύματα και με τις τιμές να ξεκινούν από 90 ευρώ το βράδυ. Οπως ήταν λογικό και αναμενόμενο οι πιο φθηνές επιλογές έχουν εξαφανιστεί, με τις πρώτες κρατήσεις να γίνονται από τις αρχές του φθινοπώρου!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments