Καλάβρυτα – Ο Βούτσης στην «Π»: «Προοιωνίζονται αλλαγές στην εκλογική συμπεριφορά»

Στα Καλάβρυτα ο Νίκος Βούτσης θα μιλήσει για της γερμανικές αποζημιώσεις. Η «Π» εξασφάλισε δηλώσεις τους για τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Καλάβρυτα

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα στις 6.30 ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, όπου θα είναι ο βασικός ομιλητής σε εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αχαΐα, η «Π» εξασφάλισε δηλώσεις του κ. Βούτση για τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «Η πολύμηνη καλπάζουσα κρίση ακρίβειας με συνεχώς μειούμενη την αγοραστική δύναμη των λαϊκών νοικοκυριών και υπονομευμένη τη λειτουργία των επιχειρήσεων από το κόστος του ρεύματος έχει διαμορφώσει μια συνεχώς αυξανόμενη κοινωνική πλειοψηφία σε βάρος της κυβέρνησης και των πολιτικών της».

Επιπλέον, ο κ. Βούτσης θεωρεί πως το κράτος δικαίου και η δημοκρατία έχουν δεχθεί βαρύ πλήγμα, αφού στο «επίκεντρο των αποκαλύψεων για τις μαζικές υποκλοπές συνδιαλέξεων, βρίσκεται το Μαξίμου και ο  ίδιος πρωθυπουργός».

Για τους ανωτέρω λόγους, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής πιστεύει πως έρχονται «αλλαγές στην πολιτική ζωή του τόπου. «Προοιωνίζονται και αλλαγές στην εκλογική συμπεριφορά με τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πολιτικής πλειοψηφίας. Εχουμε πει και θα ξαναπούμε στη συζήτηση του προϋπολογισμού «εκλογές χθες» δήλωσε στην «Π» ο κ. Βούτσης.

Οσον αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι «απολύτως νομικά βάσιμες κατά το Διεθνές Δίκαιο και ηθικά είναι διαχρονικά ενεργές. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει πολλά στίγματα και λάθος πολιτικές στην αντιμετώπιση των θεμάτων των πολλαπλών κρίσεων που μαστίζουν τον κόσμο. Η ακροδεξιά επιβίωση και στροφή σε χώρες της ΕΕ ευνοείται από την αποδυνάμωση του αντιφασιστικού κινήματος και με αυτή την έννοια οι απαιτήσεις της χώρας μας με βάση τις σχετικές αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων το 2019, είναι ένα επιπλέον αναγκαίο στοιχείο για να επουλωθούν τραύματα, όχι μόνο για τον λαό μας αλλά και για την ίδια την υπόσταση και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χαιρετίζουμε τους αντιφασίστες Γερμανούς, κόμματα, δικηγόρους, παράγοντες του δημόσιου βίου που έχουν ταχθεί αλληλέγγυοι σε αυτή την απαίτηση του ελληνικού λαού».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments