Κεφαλογιάννης: Η διαφωνία Δένδια – Γεωργιάδη δεν προσφέρει την καλύτερη εικόνα για την κυβέρνηση
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης παραδέχεται ότι η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίων στελεχών δεν βοηθά την κυβερνητική εικόνα, ενώ υπερασπίζεται τη στάση της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε πως η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στους Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Δένδια δεν αποτελεί την πιο θετική εικόνα για την κυβέρνηση. «Προφανώς δεν είναι η καλύτερη εικόνα», σχολίασε, προσθέτοντας ωστόσο ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί στην ουσία του.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ελληνική κυβέρνηση έχει χειριστεί με υπευθυνότητα την εξωτερική πολιτική, διασφαλίζοντας την ισχυρή φωνή της Ελλάδας σε διεθνή φόρα όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, επισήμανε πως δεν έχει κυρωθεί από τη λιβυκή πλευρά και ως εκ τούτου δεν έχει ισχύ στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Υποστήριξε επίσης πως οι περιοχές που τέθηκαν προς διερεύνηση από Λιβύη και Τουρκία δεν περιλαμβάνουν την ελληνική ΑΟΖ. «Η μόνη ΑΟΖ που φαίνεται να “σεβάστηκε” αυτή η συμφωνία είναι η ελληνική», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ξεκάθαρο στη θέση του πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα της κυβέρνησης, υπό το βάρος ζητημάτων όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η τραγωδία στα Τέμπη και οι δημόσιες διαφωνίες μεταξύ κορυφαίων στελεχών, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για γεγονότα ίδιου βάρους. «Η χθεσινή διαφωνία μεταξύ Δένδια και Γεωργιάδη αφορά διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Είναι άλλο να διαφωνούμε σε πολιτικό επίπεδο και άλλο να συζητάμε υποθέσεις που ενδέχεται να έχουν ποινικές προεκτάσεις», διευκρίνισε.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News