Κινδυνεύει το αγροτικό τιμολόγιο για χιλιάδες γεωτρήσεις στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Το πρόβλημα έχει ιδιαίτερη απήχηση στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, αφού οι γεωτρήσεις στα όρια του Δήμου υπολογίζονται σε 3.000 περίπου.

 

Κινδυνεύει το αγροτικό τιμολόγιο για χιλιάδες γεωτρήσεις στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Σοβαρό κίνδυνο να χάσουν το προνόμιο του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ και να υπαχθούν στο ακριβότερο οικιακό τιμολόγιο, αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ή χρήστες γεωτρήσεων στη Δυτική Αχαΐα.

Το πρόβλημα προέκυψε αφότου η ΔΕΗ, από τον περασμένο Αύγουστο, δεν περιορίζεται στη βεβαίωση υποβολής φακέλου για άδεια χρήσης ύδατος αλλά ζήτησε μια σειρά επί πλέον στοιχείων που η συλλογή και κατάθεσή τους είναι δυσχερής για πολλούς καλλιεργητές.

Το πρόβλημα έχει ιδιαίτερη έκταση στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, αφού οι γεωτρήσεις στα όρια του Δήμου υπολογίζονται σε 3.000 περίπου.

«Η μετάπτωση από το αγροτικό στο οικιακό τιμολόγιο θα επιβαρύνει δυσβάστακτα τους καλλιεργητές» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Κυριάκος Ορλώφ και πρόσθεσε: «Η συγκέντρωση στοιχείων και η υποχρέωση ανάρτησής τους σε διαδικτυακή πλατφόρμα δεν είναι απλή υπόθεση για τους αγρότες.

Το λιγότερο που θα πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια εύλογη και ικανή παράταση στις προθεσμίες υποβολής των σχετικών στοιχείων ώστε να αποφευχθεί μια καταστροφική συνέπεια για τον αγροτικό κόσμο στο Δήμο μας».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αχαΐα: Στάση εργασίας της Ε.Ι.Ν.Α στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ την Τετάρτη 19.01
Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ ΓΕΣ Ν. Αχαΐας: Επίσκεψη του ΔΣ στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ
Πάτρα: Συνάντηση και αίτημα χορήγησης υγειονομικού υλικού στο ΚΕΤΧ από την 6η ΥΠΕ
Θέρμο: Καταγγελίες για το θάνατο του ποδηλάτη – Χωρίς ασθενοφόρο έχει μείνει το Κέντρο Υγείας