«Κλείδωσε» η συμφωνία της ΕΕ για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο – Τι προβλέπει

Τα ανώτατα όρια τιμών που συμφωνήθηκαν από τους πρεσβευτές των «27» είναι 100 δολάρια ανά βαρέλι για τα premium πετρελαιοειδή, όπως το ντίζελ, και ένα ανώτατο όριο 45 δολαρίων ανά βαρέλι για τα προϊόντα με έκπτωση, όπως το μαζούτ.

«Κλείδωσε» η συμφωνία της ΕΕ για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο – Τι προβλέπει

Κατέληξε σε συμφωνία το βράδυ της Παρασκευής η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε επίσημα η σουηδική προεδρία στο Twitter, για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο (στις διάφορες εκφάνσεις του).

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα διπλωματικά στελέχη της δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τα ανώτατα όρια τιμών που συμφωνήθηκαν από τους πρεσβευτές των «27» είναι 100 δολάρια ανά βαρέλι για τα premium πετρελαιοειδή, όπως το ντίζελ, και ένα ανώτατο όριο 45 δολαρίων ανά βαρέλι για τα προϊόντα με έκπτωση, όπως το μαζούτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία πίεζαν ώστε οι τιμές του πλαφόν να καθοριστούν σε χαμηλότερα επίπεδα για να περιοριστούν τα έσοδα της Ρωσίας από τα καύσιμα, με τις συνομιλίες ανάμεσα στα κράτη να κρατούν ημέρες προτού τελικά επέλθει συμφωνία.

Πηγή: DPA, Reuters

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments