Κομισιόν: «Η AstraZeneca δεν τήρησε τις συμφωνίες -Για αυτό κινηθήκαμε νομικά»
Η AstraZeneca δεν έχει σεβαστεί τις συμφωνίες, γι’ αυτό η Κομισιόν κινήθηκε νομικά τόνισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας με μικρό αριθμό ανταποκριτών.
«Θέλουμε να έχουμε τα εμβόλια τα οποία έχουν δεσμευτεί το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου επισημαίνοντας ότι η Κομισιόν έχει επιβεβαιώσει ότι δε θα ασκήσει το δικαίωμα για περισσότερες δόσεις με βάση την παρούσα συμφωνία σημειώνοντας ότι για το μέλλον όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την αρχή ήταν πολύ ξεκάθαρη και ότι στηρίζει την επιστήμη και την επιστημονική θέση του ΕΜΑ για τo εμβόλιο της AstraZeneca σύμφωνα με την οποία τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.
Αναφορικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να διαβεβαιώσουμε ότι όλα τα κράτη μέλη προετοιμάζονται για την εφαρμογή του πράσινο ψηφιακού πιστοποιητικού μέχρι τις αρχές Ιουνίου». Τέλος, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι σχεδόν το 35% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και όσον φορά στη δεύτερη δόση, είμαστε κοντά στο 14%.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Acer Googlebook 14 είναι το πρώτο convertible Googlebook
Χέιντεν Πανετιέρ: H ανακοίνωση του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου της
ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για την κατηγορία ΠΕ στην ΥΠΑ
Ερευνητές έδειξαν ότι μια κάμερα μπορεί να μετρήσει την απόδοση στα φωτοβολταϊκά.
Η Δυτική Ελλάδα στα ευρωπαϊκά οικοσυστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ΦΩΤΟ
