Κόσοβο: Το ΝΑΤΟ στέλνει επιπλέον δυνάμεις μετά τις συγκρούσεις με Σέρβους διαδηλωτές
Οι ταραχές αυτές στο Κόσοβο έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό σχεδόν 30 στρατιωτών της νατοϊκής δύναμης KFOR.
Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Κόσοβο με το ΝΑΤΟ να ανακοινώνει την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στην περιοχή μετά τις συγκρούσεις με Σέρβους διαδηλωτές.
Οι ταραχές αυτές στο Κόσοβο έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό σχεδόν 30 στρατιωτών της νατοϊκής δύναμης KFOR.
«Η ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο είναι ένα προληπτικό μέτρο για να διασφαλιστεί ότι η νατοϊκή δύναμη KFOR διαθέτει τις ικανότητες τις οποίες χρειάζεται για τη διατήρηση της ασφάλειας σύμφωνα με την αποστολή που μας έχει εμπιστευτεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο ναύαρχος Στιούαρτ Μουνς σε ανακοίνωση.
«Σε απάντηση στις πρόσφατες ταραχές και τον τραυματισμό 30 μελών της ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο, το ΝΑΤΟ έδωσε εντολή για την ανάπτυξη Επιχειρησιακών Εφεδρικών Δυνάμεων (ORF) για τα Δυτικά Βαλκάνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Προσωπικός Βοηθός: Πώς θα κάνετε αίτηση για 1.939 ευρώ τον μήνα
Τα social media «καταβροχθίζουν» την τηλεόραση
Ο Ιστιοπλοϊκός της Πάτρας στο Aegean Regatta 2026
Οι 4 Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά έως τα Χριστούγεννα 2026
Η Apple αποκάλυψε κατά λάθος τα AirPods με κάμερα
Στο πλευρό των πολιτών ο Ανδρέας Κατσανιώτης για τον Δεκαπενταύγουστο
ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Το YouTube αλλάζει και τα νούμερά σου θα εκτοξευθούν αλλά τα έσοδα όχι
