Κοτόπουλο α λα ρομάνα
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
1 πατάτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον
3 πράσινες πιπεριές
100 ml λευκό κρασί
2 σκελ. σκόρδο
250 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. κάπαρη
Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια (να βγουν περίπου 8) και αλατοπιπερώστε το. Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε τα πρώτα 4 κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα, βάλτε τα σε ένα ταψί και συνεχίστε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Βήμα 2
Βγάλτε και το υπόλοιπο κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίξτε το σκόρδο και το μπέικον. Προσθέστε τις πιπεριές και αφήστε τις να σοταριστούν για περίπου 2 λεπτά, ρίχνοντας λίγο θυμάρι και ρίγανη.
Βήμα 3
Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες, τις ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου και όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
