Κύπρος: Συνελήφθη Ιρανός που έφερε όπλο στην παλιά Λευκωσία

Ως εξαιρετικά σοβαρό χειρίζεται η Κυπριακή Αστυνομία το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Κύπρος,σύλληψη,Ιρανός Φωτογραφία: ertnews

Απρόβλεπτες διαστάσεις έλαβε έλεγχος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) της Κυπριακής Αστυνομίας στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας.

Στη διάρκεια ελέγχου σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι διέμεναν άτομα παράνομα, πρόσωπο το οποίο άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς, ανέσυρε πιστόλι το οποίο όπως διαπιστώθηκε μετά την ακινητοποίηση του κατόχου του, ήταν γεμάτο και έτοιμο για χρήση.

Έγινε η σύλληψή του και μεταφέρθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου διαπιστώθηκε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, ότι πρόκειται για άτομο ιρανικής καταγωγής.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από πού εισήλθε στο ελεγχόμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία έδαφος, εάν δηλαδή επρόκειτο για άτομο το οποίο εισήλθε νομίμως στην Κύπρο και ενδεχομένως να παραμένει παράτυπα ή εάν πέρασε από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, κάτι που – σύμφωνα με την ίδια πηγή – θεωρείται πολύ πιθανότερο αφού η περιοχή όπου εντοπίστηκε, στη συνοικία Τακτελκαλέ, βρίσκεται πάνω στη Νεκρή Ζώνη.

Τι ανησυχεί τις Αρχές

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις κυπριακές Αρχές είναι το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο άτομο να σχεδίαζε κάποια τρομοκρατική ενέργεια δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Κυπριακή Αστυνομία ανακάλυψε και ματαίωσε σχέδια για επιθέσεις εναντίον στόχων οι οποίες σχετίζονται με το Ισραήλ και χώρες της Δύσης, ακόμα και εναντίον σχολείων στα οποία φοιτούν παιδιά διπλωματών, συλλαμβάνοντας τους δράστες οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε ήταν Ιρανοί και είχαν εισέλθει παράνομα από τα κατεχόμενα.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop