Κυρ. Μητσοτάκης: «Το rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα, η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της εξωστρέφειας»

Χαιρετισμό με πολλά μηνύματα απηύθυνε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer στην Θεσσαλονίκη: «Η καρδιά της Pfizer είναι οι απόφοιτοι των δημοσίων πανεπιστημίων μας. Η Ελλάδα γίνεται έδρα ξένων επενδύσεων».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Το rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα, η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της εξωστρέφειας»

Χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη, απήυθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. «Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο συνέβαλλε, η Πολιτεία, τα πανεπιστήμια αλλά και οι τοπικές αρχές» είπε ο κ. Μπουρλά και τους ευχαρίστησε όλους.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι η Pfizer δεσμεύεται να συμβάλλει στην αυτή την προσπάθεια και οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τους 500 και το 15% είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ. Είμαι περήφανος Έλληνας και Σαλονικιός και λίγες πόλεις μπορούν να τα αναδείξουν όλα αυτά. Είναι μια πόλη με καρδιά και ψυχή. Είμαι γεμάτος αναμνήσεις και αισιοδοξία για όλα αυτά που θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια, κατέληξε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer και την πόλη αλλά και τον ίδιο τον Αλμπερτ Μπουρλά. Ένας βέρος Θεσσαλονικιός που έγινε διευθύνων σύμβουλος σε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στον κόσμο. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού φέρνει την δική του σφραγίδα, είπε και πρόσθεσε ότι σήμερα επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του προσωπικό στίγμα στο κέντρο αυτό.

Θα απασχοληθούν, τόνισε πάνω από 700 εργαζόμενοι σε αυτά τα δυο κέντρα. Εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών που προέρχονται από πολλές ειδικότητες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα στον χαιρετισμό του ότι τα ελληνόπουλα, πάνω από 50 νέα παιδιά, που είχαν φύγει στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην πόλη και την χώρα τους. Το rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα, τόνισε. Είπε ακόμα ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κάποιους από τους νέους αυτούς επιστήμονες που επέστρεψαν από την Ολλανδία και την Αγγλία αλλά και την Σλοβακία και δήλωσε πεπεισμένος ότι την επόμενη φορά θα συναντήσει πολύ περισσότερους.

Η καρδιά της Pfizer, όπως είπε, είναι οι απόφοιτοι των δημοσίων πανεπιστημίων μας. Υπάρχει συνεργασία σε σταθερή βάση και δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκαν εκεί οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων μας. Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης των νέων αγορών. Αλλάζει και μαζί της όλη η Ελλάδα γίνεται έδρα ξένων επενδύσεων και προσανατολίζεται στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές. Περισσότερος πλούτος και κοινωνική ευημερία και τα στρατηγικά βήματα που γίνονται στην καινοτομία πηγαίνουν πέρα και πάνω από την δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Η επένδυση αυτή θα ξεπεράσει τα 650 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντας 10ετίας και είναι κέρδος για τις επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον ενθουσιασμό τους για τους χώρους που επισκέφθηκε. Ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον και προάγει την δημιουργική σκέψη και την ισορροπία. «Οι πιο καινοτόμες ιδέες δεν έρχονται μπροστά στον υπολογιστή μας αλλά όταν συνομιλούμε με τους συνεργάτες μας σε έναν όμορφο χώρο», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη που βοήθησε να γίνει πραγματικότητα αυτή η επένδυση. Είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο μετεγκατάστασης των δημοσίων υπηρεσιών φαντάζεται και ο ίδιος, για παράδειγμα στον χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ χώρους σαν κι αυτόν της Pfizer.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη με επενδυτές στη Νέα Υόρκη - «Δύναμη σταθερότητας η Ελλάδα»
Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει ο νόμος που ψηφίζεται εντός των επομένων ωρών στη Βουλή
Χανιά: «Δολοφόνε φονιά» - Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου
Κωνσταντοπούλου: Ο Κασσελάκης είναι η ρεβάνς του Τσίπρα, τους πήρε το κόμμα σε 20 ημέρες