Κυβερνητικά στελέχη σήμερα στο Αίγιο για το έργο της αποχέτευσης

Σε τελετή που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ, θα ολοκληρωθεί η σύμβαση και θα κηρυχθεί η έναρξη κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και σύνδεσής τους με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου.

Κυβερνητικά στελέχη σήμερα στο Αίγιο για το έργο της αποχέτευσης

Παρουσία κυβερνητικών στελεχών, δημάρχων, περιφερειάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων, υπογράφεται σήμερα (1μ.μ.) στο Αίγιο, ένα έργο πνοής που αποτελούσε, διαχρονικά, πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας.

Σε ειδική τελετή που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ, στην περιοχή της Μυρτιάς, θα ολοκληρωθεί η σύμβαση και θα κηρυχθεί η έναρξη κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και σύνδεσής τους με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου, προϋπολογισμού 33.740.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», σημαντική θα είναι η εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε τέτοιου είδους υποδομές. Έτσι, παρόντες θα είναι ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης Δημήτρης Σκάλκος, που συνέβαλαν στο να δημοπρατηθεί το έργο το 2020, προκειμένου να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, πιστεύοντας ακράδαντα πως αυτό θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μίας περιοχής υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το έργο βάζει τέλος στη μόλυνση των περιοχών: Λαμπιρίου, Πεύκας, Μπούκας, Καμαρών, Λόγγου, Σελιανιτίκων, Νέου Ερινεού, Ακολης, Αβύθου, Ροδοδάφνης, Διακοπτού, Παραλίας Συλιβαινιωτίκων, Κραθίου, Αιγείρας, Πανοράματος, αλλά και τμήματος του Αιγίου, με σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Με την ολοκλήρωσή του δε, γίνεται λειτουργικό το δίκτυο αποχέτευσης στο σύνολό του, από Αιγείρα έως Λαμπίρι, με επεξεργασία των λυμάτων στον ΒΚ Αιγίου.

Το αποχετευτικό δίκτυο έχει συνολικό μήκος 99 χλμ, αγωγούς μήκους 2.690 μ. και 7 αντλιοστάσια. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΑ και από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Το πρόβλημα αποχέτευσης των λυμάτων της Δ. Αιγιάλειας, τέθηκε αρχές της δεκαετίας του ’90 και στα μέσα δρομολογήθηκε η μελέτη κατασκευής σε οικισμούς της από τον μετέπειτα Σύνδεσμο Αποχέτευσης Δήμων Συμπολιτείας – Ερινεού. Τη δεκαετία του 2000, οι δήμαρχοι Ερινεού, Συμπολιτείας, Αιγίου, Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας αποφάσισαν συνεπεξεργασία λυμάτων και με τη συνδρομή της Περιφέρειας εκπονήθηκε μελέτη από Ερινεό έως Αιγείρας και επέκταση στο Αίγιο. To 2010 εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση (39 εκατ. ευρώ) με επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Αιγίου ( 14 εκατ.) και συνολικό προϋπολογισμό όλου του αποχετευτικού στα 87 εκατ. ευρώ.
Για πληρέστερη αξιοποίηση των έργων απαιτείται η συμβολή της Πολιτείας στην ολοκλήρωση αποχετευτικών έργων λοιπών παραλιακών οικισμών και την κατασκευή έργου ξήρανσης ιλύος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Λουκέτο και πρόστιμο 2000 ευρώ σε κατάστημα με όρθιους πελάτες
Νοσοκομείο Ρίου: Μετέτρεψαν τις τουαλέτες για ΑμεΑ... σε αποθήκες!
«PLAYSPORTS»: Μια Πατρινή εταιρεία αθλητικής ένδυσης που γιγαντώνεται!
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Προβλήματα σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο - Εγκλωβίστηκε οικογένεια