Λάμπρος Μιχαλόπουλος: Η επιστολή στην «Π» του προπονητή πυγμαχίας μέσα από το κρατητήριο! – Τι ζητά

Ο 47χρονος προφυλακισθείς προπονητής πυγμαχίας, επιμένει στην αθωωότητα. Την υπεράσπιση του ανέλαβε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Λάμπρος Μιχαλόπουλος: Η επιστολή στην «Π» του προπονητή πυγμαχίας μέσα από το κρατητήριο! - Τι ζητά

Επιστολή μέσα από το κρατητήριο έστειλε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο προφυλακισμένος για την καταγγελία της ασέλγειας σε βάρος 14χρονης, Λάμπρος Μιχαλόπουλος.

Οπως λέει δεν έχει κανέναν λόγο να κρυφτεί, είναι αθώος και γι’ αυτό απευθύνεται στον κόσμο της Πάτρας δημόσια. Στον κόσμο που γνωρίζει καλά τηνδιαδρομή του. Την επιστολή την έγραψε χειρόγραφα:

«Είμαι ο Μιχαλόπουλος Λάμπρος, ετών 47, πτυχιούχος φυσικής αγωγής και προπονητής πυγμαχίας. πατέρας και οικογενειάρχης με λευκό ποινικό μητρώο. Γνωστός μέχρι πρότινος για το προπονητικό έργο της 25ετούς καριέρας μου, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ανέδειξα πάνω από 80 πρωταθλητές Ελλάδος, 185 μεταλλιούχους, δύο αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου, δύο πρωταθλητές Ευρώπης με αποκορύφωμα την ανάδειξη προ δύο μηνών της χρυσής πρωταθλήτριας Ευρώπης Αντωνίας Γιαννακοπούλου που αποτελεί και την ύψιστη διάκριση στην ιστορία της ελληνικής πυγμαχίας.

Λάμπρος Μιχαλόπουλος: Η επιστολή στην «Π» του προπονητή πυγμαχίας μέσα από το κρατητήριο! - Τι ζητά

Μπήκα στον αθλητισμό από 12 ετών και σε αυτόν αφιέρωσα τη ζωή μου. Πέρασαν απο τα χέρια μου πάνω απο 2.500 παιδιά που ενέπνευσα με το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Τους δίδαξα αρχές του αθλητισμού, την ευγενή άμιλλα και τον δίκαιο αγώνα. Σήμερα ως αποδέκτης σοβαρών κατηγοριών για ασέλγεια ανηλίκου, γράφω απο το παγωμένο και άθλιο κελί των κρατητηρίων όπου καταρρακώνεται κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας περιμένοντας την προφυλάκισή μου.

Αυτό που ζω δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ούτε ως τον πιο τρομακτικό μου εφιάλτη. Εχοντας ήδη διαμείνει εδώ το πενθήμερο των Χριστουγέννων και με κατακερματισμένη την τιμή και την υπόληψή μου, κρατούμαι αναμένοντας την μεταγωγή μου στις φυλακές. Δηλώνω αθώος από την πρώτη στιγμή και βγήκα με ακάλυπτο το πρόσωπό μου προκειμένου να αποδείξω την αθωότητά μου.

Στη ζυγαριά της δικαιοσύνης βρίσκεται από τη μία πλευρά η καταγγελία μιας 14χρονης που επισκέφθηκε το γυμναστήριό μου 2 φορές τελευταία, από 45 λεπτά εν ώρα λειτουργίας και σε ώρα αιχμής 18.15 με 19.00. Και από την άλλη οι ένορκες καταθέσεις 12 περιπου αυτοπτών μαρτύρων και η απολογία μου. Η μεν καταγγελία κλυδωνίζεται από ψευδείς αναφορές (με βάση επίσημα έγγραφα της ελληνικής Αστυνομιας) και ψευδείς δηλώσεις και αντιφάσεις της καταγγέλλουσας, Οι δε μαρτυρικές καταθέσεις αθλούμενων (ανηλίκων και ενηλίκων καθώς κιαι γονέων) που η παρουσία τους επιβεβαιώνεται από την λίστα covid ενισχύονται απο οπτικό υλικό εγκεκριμένης κάμερας ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος που κατά το παρελθόν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από την Αστυνομία. Παρ’ αυτά η ζυγαριά μονίμως γέρνει προς την ενοχή μου.

Συντασσόμενη με το κακό προαίσθημα που μου δημιουργήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή της προανάκρισης στην Ασφάλεια όπου δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες. Εχοντας χάσει το αίσθημα εμπιστοσύνης στην ελληνική δικαιοσύνη που έτρεφα στον πρότερο βίο μου, ανοίγω την ψυχή μου στο κοινό θελοντας να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου που βλέπω να δολοφονείται. Ειλικρινά ντρέπομαι που με βαραίνουν οι κατηγορίες αυτές. Και ας πηγάζουν από ένα 14χρονο κορίτσι που αντιφάσκει.

Δεν γνωρίζω τι εξέλιξη θα έχει η υπόθεση ούτε μπορώ να προδιαγράψω πλέον το μέλλον της ζωής μου. Μιας ζωής που αφιέρωσα στην ανάταξη παιδικών ψυχών εμποτίζοντάς τες με αρχές και ιδεώδη και πάντα με βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Θεό που μου όρισε αυτόν τον ρόλο. Δηλώνω για μία φορά ακόμη αθώος. Επικαλούμαι το λαϊκό αίσθημα προκειμένου να γνωρίζω να μπορώ να κοιτάξω κατάματα τα παιδιά και τον κόσμο, άσχετα με τις αποφάσεις των δικαστικών λειτουργών. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την φυσική και αθλητική μου οικογένεια. ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ!!!… Και είναι ΑΔΙΚΟ!!!».

Ο Αλέξης Κούγιας στην «Π»

Λάμπρος Μιχαλόπουλος: Η επιστολή στην «Π» του προπονητή πυγμαχίας μέσα από το κρατητήριο! - Τι ζητά

Οπως αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας πιστεύει στην αθωότητα του πελάτη του. Από το γραφείο του ανακοινώθηκαν τα εξής: Από σήμερα αναλαμβάνει μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου μας την υπεράσπιση του κύριου κατηγορουμένου, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε εις βάρος μιας 14χρονης αθλήτριάς του το αδίκημα της καταχρήσεως σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου κάτω των 15 ετών.

Η υπόθεση εις βάρος του κυρίου Λ.Μ., όσον αφορά την αντιμετώπισή της από τη δικαιοσύνη, είναι πρωτοφανής, αφού για την προσωρινή του κράτηση διεφώνησαν τόσο ο τακτικός Ααακριτής που διενεργεί την ανάκριση, όσο και η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου που κατά πλειοψηφία αποφάσισε την προσωρινή του κράτηση.

Εμείς σεβόμαστε αυτή την προσωρινή απόφαση της δικαιοσύνης και μαζί με τον κύριο Χρήστο Τσόλκα θα ζητήσουμε τη διενέργεια κάθε νόμιμης ανακριτικής πράξεως, ώστε να αποδειχθεί η αθωότητα του εντολέως μας, και ακολούθως είμαστε βέβαιοι ότι με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του κύριου ανακριτού όσο και της εισαγγελικής αρχής ο εντολέας μας θα μείνει ελεύθερος και θα επιστρέψει στην οικογένειά ου και στην προπόνηση των εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών του που μαζί με τους γονείς τους του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή σε αυτή την τραγική συγκυρία της ζωής του. Ο κ. Κούγιας επισκέφθηκε τον Λάμπρο Μιχαλόπουλο στην Ασφάλεια Πάτρας όπου κρατείται.

Μιλώντας στην «Π» ανέφερε πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνδρα που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα δεκαετίες τώρα. Είπε ακόμη ότι λυπάται για όσα έμαθε σε σχέση με την 14χρονη και τα social media και όσα «αναρτά» η ίδια στο instagram. «Θα πρέπει να κληθεί εσαγγελέας ανηλίκων για να προστατευθεί η κοπέλα» είπε χαρακτηριστικά χωρίς να θελήσει να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σε σχέση με τις επίμαχες αναρτήσεις.

Η πραγματογνωμοσύνη της παιδοψυχιάτρου

Η παιδοψυχίατρος του Καραμανδανείου η οποία εξέτασε την ανήλικη αναφέρει: «Πρόκειται για καλά ανεπτυγμένο σωματικά για την ηλικία του κορίτσι με φυσικό νοητικό δυναμικό περιποιημένο και συμπαθητικό με καλή συναισθηματική και βλεμματική επαφή. Ο λόγος της ανήλικης είναι αυθόρμητος, πλούσιος και η ροή του συνεχής, ενώ η σκέψη της είναι συγκροτημένη και αντιληπτική ικανότητα πολύ καλή γνωστική μνημονική γλωσσική ικανότητα ικανότητα διάκρισης της αλήθειας από το ψέμα και δεν παρουσιάζει ψυχοπαθολογία.

Τα αναφερόμενα γεγονότα ή καταστάσεις από την ανήλικη δεν παρουσιάζουν ανακρίβειες. Η μη λεκτική συμπεριφορά της ανήλικης κατά τη διάρκεια των διαφορετικού τύπου ερωτήσεων, φανερώνει την αμηχανία και την αγωνία της να ανακαλέσει πάλι στη μνήμη της, τα δυσάρεστα για αυτήν γεγονότα. Μίλησε όμως για τις αναφερόμενες καταγγελλόμενες πράξεις εις βάρος της με αυθόρμητο λόγο, σταθερή φωνή και ελεύθερη αφήγηση και ανάκληση, πράγμα που παράγει τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Οι λεπτομέρειες που αναφέρει η ανήλικη, κρίνονται επαρκείς για την τεκμηρίωση των καταγγελομένων πράξεων. Τα λεγόμενά της σε σχέση με τα αναφερόμενα γεγονότα ή καταστάσεις κρίνονται αξιόπιστα».

Κατάθεση 14χρονης: «Με ακουμπούσε σε όλες τις περιοχές του σώματος»

Την ίδια ώρα συγκλονιστική είναι και η κατάθεση της 14χρονης. Οι δικαστές έλαβαν σοβαρά υπ’ όψιν τους και την αναφορά της παιδοψυχιάτρου και έτσι με ψήφους 2 έναντι 1 (η πρόεδρος Πρωτοδικών ζήτησε να μην προφυλακιστεί ο προπονητής) αποφάσισαν την προφυλάκιση.

Ειδικότερα η 14χρονη κατέθεσε επί λέξει: «Σε όλο το σώμα αλλά κυρίως από τη μέση και κάτω και όλο και περισσότερη ώρα, αλλά εγώ δεν του είπα τίποτα γιατί δεν ήξερα τι να κάνω εκείνη την ώρα» επισημαίνοντας ότι «την ακουμπούσε σε όλες τις περιοχές του σώματός της».

Ερωτηθείς από το προανακριτικό υπάλληλο για το αν τα εν λόγω αγγίγματα ήταν στο πλαίσιο της προπόνησης, εκείνη κατηγορηματικά απάντησε αρνητικά, αιτιολογώντας ότι «την ακουμπούσε κάτω από τη μέση και ήταν πιο έντονο». Ερωτηθείσα περί αυτού η ανήλικη αναφέρει ότι «αρχικά τη χάιδευε παντού και εν συνεχεία την πίεζε με το χέρι του σκοπεύοντας πάνω από τα ρούχα στα γεννητικά όργανα και στην περιοχή του πρωκτού ακόμη πιο έντονα, ενώ κάποια στιγμή επιχείρησε να της αφαιρέσει την μπλούζα. Ταυτόχρονα, δε, τη θώπευε σε όλο της το σώμα στα γεννητικά όργανα και στην περιοχή του πρωκτού και είχε κολλήσει το σώμα του πάνω της ανέφερε ότι έχει πάρα πολύ ωραίο σώμα».

Η ανήλικη στην κατάθεσή της επισημαίνει ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια που τη θώπευε είχε κολλήσει το σώμα του πάνω της, ενώ η ίδια δεν έβλεπε το πρόσωπό του γιατί αυτός βρισκόταν από πίσω της και την άγγιζε». Ερωτηθείσα σχετικά με το πόση ώρα τη θώπευε εκείνη απάντησε ότι διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, ανέφερε ότι «κάθε φορά που ερχόταν κάποιος στον χώρο ή ανεβοκατέβαιναν οι γυναίκες που έκαναν γυμναστική, εκείνος απομακρυνόταν από αυτή και εν συνεχεία μετά την αποχώρηση των οποίων τρίτων προσώπων την ξαναπλησίαζε». Το προαναφερθέν συνέβη περίπου τρεις ή τέσσερις φορές.

Η 14χρονη τρομοκρατημένη από το συμβάν αυτό δεν ήξερε πώς να αντιδράσει, προσποιείτο ότι δεν αντιλαμβανόταν τι ακριβώς συμβαίνει και ανέμενε μέχρι να ολοκληρωθεί το μάθημα για να αποχωρήσει.

Η 14χρονη, εν συνεχεία, αποχώρησε και ενώ βρισκόταν καθοδόν άρχισε να κλαίει και τηλεφώνησε στον συνομήλικο φίλο της αναφέροντας το συμβάν. Εκείνος την παρότρυνε να ηρεμήσει και να μιλήσει στη μητέρα της, μολονότι αυτή φοβόταν ότι η μητέρα της μόλις πληροφορηθεί το συμβάν δεν θα της επιτρέψει να συνεχίσει το άθλημα της πυγμαχίας. Ομως ο φίλος της επεσήμανε ότι αν δεν το αναφέρει στη μητέρα της, θα την ενημερώσει εκείνος.

Ακολούθως η μαθήτρια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα της, η οποία αντιλήφθηκε ότι η κόρη της δεν ήταν καλά, την πήγε μια βόλτα με το αυτοκίνητό της, όπου κλαίγοντας είπε στη μητέρα της ότι θέλει να αλλάξει γυμναστήριο και της εξιστόρησε τι ακριβώς είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Η 14χρονη, στο τέλος της κατάθεσής της, εξέφρασε τους φόβους της μήπως ο κατηγορούμενος, ο οποίος την είδε έξω απ’ το Αστυνομικό Τμήμα και την έδειξε και σε άλλους από τη σχολή, υπάρχει περίπτωση να τη βλάψει, ενώ επιπλέον εξέφρασε την επιθυμία της να μην τον ξαναδεί ποτέ.

Η δικηγόρος της καταγγέλλουσας

Λάμπρος Μιχαλόπουλος: Η επιστολή στην «Π» του προπονητή πυγμαχίας μέσα από το κρατητήριο! - Τι ζητά

Η Δικηγόρος Αθηνών, Γιάννα Παναγοπούλου.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου που εκπροσωπεί την οικογένεια της ανήλικης αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, ο οποίος κάλεσε κόσμο για να του συμπαρασταθεί, έξω από τα δικαστήρια αλλά και έξω από την Ασφάλεια.

«Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας, όλα όμως πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο του μέτρου. Τέτοιες συμπεριφορές, το να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από τα δικαστήρια ή έξω από την αστυνομία, είναι αδιάφορες αλλά μπορεί να δημιουργήσουν και εντυπώσεις. Το να υποκινούνται άνθρωποι από τον κατηγορούμενο είναι συμπεριφορά που εκφεύγει του μέτρου και γίνεται χάριν εντυπωσιασμού. Θεωρώ ότι η υπόθεση έχει μία άλλη σοβαρότητα, ένα άλλο επίπεδο και ως συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας θα παραμείνω σε αυτό. Τα υπόλοιπα κρίνονται από την κοινή γνώμη και όχι τόσο από τη δικαιοσύνη».

Τέλος η κ. Παναγοπούλου έκανε σαφές ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων της ανήλικης. «Ξέρω, έχω ενημερωθεί από την οικογένεια ότι έχουν διαρρεύσει κάποια προσωπικά δεδομένα της ανήλικης. Δεν έχει φτάσει στα χέρια μου όλο το υλικό, αλλά μας έχει δοθεί η εντολή να κινηθούμε νομικά απέναντι σε όποιον έχει θίξει δεδομένα της ανήλικης και έχει προσπαθήσει να προσβάλει την προσωπικότητά της» ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 4 ποινικολόγοι της Πισπιρίγκου: Πώς την αναλάμβαναν και γιατί μετά παραιτούνταν ή παύονταν από την υπεράσπισή της
Νίκος Νικολόπουλος: «Να ονομαστεί η νέα πλατεία Παραλίας Πατρών, σε «Πλατεία Δημητρίου Αλεξίου»
Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό στη μίνι Περιμετρική
Πατρών - Πύργου: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων μετά το θανατηφόρο τροχαίο