Λαμία: 63 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα BINTEO

«Μόλις έφαγε το παιδί, άρχισε να διπλώνεται στα δύο από τον πόνο».

λαμία

Ο αριθμός των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης από γεύματα σε σχολεία της Λαμίας έχει αυξηθεί στα 63, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Οι γονείς των μαθητών πήγαν στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας τα παιδιά τους παρουσίασαν εμετό και διάρροια μόλις έφαγαν τα μακαρόνια με κιμά που τους δόθηκαν, με δεκάδες κρούσματα να καταγράφονται σταδιακά.

«Μόλις έφαγε το παιδί, άρχισε να διπλώνεται στα δύο από τον πόνο»

«Κάθε πέντε λεπτά στις ομάδες μας, ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρονομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους.

Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Δ/ντη του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα έκανε καταγραφή των περιστατικών και όπως μας ενημέρωσε, πρόκειται για 17 παιδιά» δήλωσε λίγο πριν την είσοδο της στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.

«Μόλις το παιδί έφαγε το σχολικό γεύμα, άρχισε να διπλώνεται στα δύο από τον πόνο. Μετά άρχισαν οι εμετοί και η διάρροια. Το παιδί βασανίζονταν μας έλεγε πως μουδιάζει το κεφάλι του. Περάσαμε ένα μαρτύριο» περιγράφει η μητέρα μαθητή.

«Μιλάμε για αριθμό παιδιών που παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έχουν ασθενήσει. Τα περισσότερα σχολικά γεύματα δεν καταναλώνονται από μαθητές. Οι γονείς τα μοιράζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό ή στα συσσίτια. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε διαπιστώσει πως κάποιες φορές τα γεύματα μύριζαν περίεργα, δεν είχαν καλή όψη και το είχαμε συζητήσει σαν σύλλογος αλλά και οι γονείς μεταξύ τους» επεσήμανε μεταξύ άλλων το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Πράππας.

Στο νοσοκομείο τέσσερα άτομα – Συνεχίζεται η καταγραφή κρουσμάτων

Σύμφωνα με το lamianow, συνολικά τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με συμπτώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας. Για το θέμα αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση και η εταιρεία που προχώρησε στη διανομή των σχολικών γευμάτων.

λαμία

Το γεύμα που έφαγαν οι μαθητές που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

 

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο

Δυτική Ελλάδα: Απείλησε τα αδέλφια του με σκεπάρνι, γυναίκα έβγαλε μαχαίρι στον σύζυγό της

Ροζ Πάνθηρες: Οι φωτογραφίες των δύο Σέρβων που άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα ΒΙΝΤΕΟ

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Αν δεν γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός

Κύπρος: Φάρσα για βόμβες σε σχολεία