Λάρισα: Σύσκεψη με Χατζηδάκη και Αυγενάκη, επί τάπητος η πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας

Η διαμαρτυρία που ακολούθησε…

Λάρισα

Ο έως τώρα απολογισμός των κυβερνητικών δράσεων για την πορεία αποκατάστασης της Θεσσαλίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου αλλά και ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρισα, με τη συμμετοχή κλιμακίου υπουργών και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι “μαζί “Κυβέρνηση και Περιφέρεια θα κάνουμε έναν απολογισμό για το πώς θα κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Θα συζητήσουμε για το πώς θα προχωρήσουμε στη συνέχεια όλοι μαζί”.

“Τα επόμενα βήματα αφορούν στην ολοκλήρωση της καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, τα θέματα της κρατικής αρωγής και βεβαίως το μεγάλο ζήτημα του νέου πλαισίου για τη διαχείριση των υδάτων.

Πρέπει να μιλήσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένους αριθμούς. Οι Θεσσαλοί σίγουρα θέλουν μία σοβαρότητα στις επόμενες κινήσεις και όχι… παχιά λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι για άλλη μια φορά κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στη Λάρισα για το θέμα της πορείας της αποκατάστασης των πληγών που προκάλεσε η θεομηνία.

“Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Θεσσαλία μέχρι να επιστρέψει πλήρως η κανονικότητα. Κινούμαστε με τα ταχύτητα για να επουλώσουμε πληγές και να αποκαταστήσουμε υποδομές.

Οι ενισχύσεις που μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεπερνούν το μισό δις. Αλλά γνωρίζουμε παράλληλα πως υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και εκκρεμότητες”.

Ερωτηθείς, για την πορεία εκτίμησης των αιτήσεων αποζημιώσεων και τα προβλήματα που αναφέρονται σχετικά με καθυστερήσεις, τόνισε τα εξής:

«Από τις αρχές Ιανουαρίου δημιουργήσαμε πολλά κλιμάκια, πραγματοποιήσαμε πολλούς ελέγχους και θέλουμε να ελέγξουμε όλα τα αγροτικά ΑΦΜ, γιατί στόχος μας είναι οι ενισχύσεις να πάνε σε πραγματικούς παραγωγούς. Έχουμε πολλά στρεβλά, ξέρουμε και τα αντιμετωπίζουμε…».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «θα αναπτύξω το δικό μας αγροτικό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει το πώς μπορούμε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε την αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία. Στη Θεσσαλία έχουν αναπτυχθεί κάποιες καλλιέργειες τις οποίες ελπίζουμε να στηρίζουμε και να βρούμε τρόπους για να τις αυξήσουμε. Εμείς επιμένουμε πάνω στο πλάνο μας για να δούμε την καλύτερη λύση για τη Θεσσαλία».

Εξω από το ξενοδοχείο που διεξάγονταν η εκδήλωση, είχαν συγκεντρωθεί αγρότες από την περιοχή της Αγιάς που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή αποζημιώσεων καταστροφή καθώς και για μια σειρά άλλων αγροτικών προβλημάτων, ενώ υπήρξαν και στιγμές έντασης όταν μερίδα αγροτών ήθελε να μπει στον χώρο του ξενοδοχείου.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Έρχεται το πιο ζεστό καλοκαίρι με ακραίες θερμοκρασίες,ο αναλυτικός πίνακας του ECMWF που «δεν πέφτει ποτέ έξω»

Αναγνωρίστηκε το κράτος της Παλαιστίνης: Το Ισραήλ ανακαλεί τους πρεσβευτές του ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Λαμία: Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα από τα σχολικά γεύματα, τι άλλο βρέθηκε στα σκευάσματα ΒΙΝΤΕΟ

Λαμία: Την χτύπησε τράγος και πέθανε μία εβδομάδα μετά – Ποια η αιτία του θανάτου

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop