Λιόλιος: «Με δημοκρατική διαδικασία για να επιλύσουμε τα προβλήματα»

image 618331

Το ελληνικό μπάσκετ περνάει κρίση και αναμένει την απόφαση για την προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου, καθώς και το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΟΚ που βρίσκονται στον αέρα. Μετά την αποχώρησή του από την Ευελπίδων και την κατάθεση των δικών του προτάσεων, ο Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε στην πρότασή του να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος ο Νίκος Φιλίππου και τόνισε ότι ενώ ο ίδιος προσπαθεί να υπάρχει μία ενότητα ανάμεσα στους υποψηφίου, θεωρεί ότι δεν θέλουν το ίδιο οι Παναγιώτης Φασούλας και Άγγελος Παπανικολάου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου:

Για την κατάσταση που επικρατεί: “Δεν είναι ωραία στιγμή για την Ομοσπονδία. Είναι μία άσχημη στιγμή, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να πάμε στην επόμενη μέρα και αυτό θα κάνουμε”.

Για την αρχική πρόταση να αναλάβει προσωρινά πρόεδρος ένας εκ των Παναγιώτη Γιαννάκη ή Κωστή Ζομπανάκη: “Χθες εγώ πρότεινα δημοσίως να πάμε με μία κοινή πρόταση. Η δική μου πρόταση ήταν ο κύριος Γιαννάκης ή ο κύριος Ζομπανάκης επειδή είναι δύο άνθρωποι που τιμούν τον χώρο. Επικοινώνησα με τον κύριο Φασούλα και δεν δέχθηκε κανέναν από τους δύο και αργοτερα πρότεινε τον εαυτό του. Επικοινώνησα με τον κύριο Παπανικολάου που δεν απάντησε και μετά έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μου, δείχνοντας ότι διαφωνούσε. Επικοινώνησα στην συνέχεια τόσο με τον κύριο Γιαννάκη όσο και με τον κύριο Ζομπανάκη και τους ευχαρίστησα. Θεωρώ ότι πρέπει να προστατέψουμε κάποια σύμβολα και δεν ήθελα να μπουν σε διαδικασία αντιπαράθεσης”

Για την σημερινή (30/3) πρόταση στον Νίκο Φιλίππου να αναλάβει την προεδρία και αν συζήτησε το θέμα με έναν εκ των Φασούλα ή Παπανικολάου: “Σήμερα το πρωί ερχόμενος στο δικαστήριο επικοινώνησα με τον κύριο Φιλίππου, στον οποίο πρότεινα να προτείνω ως υποψήφιο πρόεδρο και παράλληλα με αυτό κατέθεσα έναν πολύ μεγάλο αριθμό σωματείων που επιζητούν αν τους εκπροσωπήσω και τόνισα ότι κανείς από τους τρεις υποψήφιους ή πρώην μέλος της Ομοσπονδίας δεν πρέπει να είναι μέλος της μεταβατικής διοίκησης, επειδή είναι μέρος του προβλήματος. Το λέω αυτό για τον κύριο Αλεξόπουλο που προτάθηκε (σ.σ από τον κύριο Παπανικολάου), ο οποίος είναι μέρος του προβλήματος και από τους υπαίτιους που φτάσαμε ως εδώ, επειδή δεν πήρε θέση στο να γίνει έκτακτο Δ.Σ.

Κατέθεσαν όλες οι πλευρές στο δικαστήριο και ελπίζω ότι ο δικαστής θα βγάλει μία απόφαση που θα μας φέρει στην επόμενη μέρα, ώστε να έχουμε σύντομα εκλογές, με δημοκρατική διαδικασία για να επιλύσουμε τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη διοίκηση πρωτοδικείου, που ελπίζω να έχει σύντομη διάρκεια, θα πρέπει πέρα από την προκήρυξη εκλογών να λύσει άμεσα κάποια θέματα που βασανίζουν τον χώρο που έχουν να κάνουν με τις ακαδημίες, τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, την Α2 Ανδρών, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και την Εθνική Ομάδα.

Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει από την πρώτη ημέρα μία ειδική ομάδα ανθρώπων που θα αναλάβουν το χρέος να βοηθήσουν όλα τα σωματεία που είναι εκτός μητρώου να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά. Εμπράκτως. Τα σωματεία δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται και να πηγαίνουν στο πρωτοδικείο. Θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να μπουν στην διαδικασία. Αυτό σημαίνει να τα βοηθάμε και δεν τα εκμεταλλευόμαστε. Αυτό θα προτείνω στον επόμενο πρόεδρο – που δεν θα έιμαι εγώ – και ελπίζω να εισακουστεί από την προσωρινή διοίκηση.

Ο κύριος Φασούλας αρνήθηκε κάθε υποψήφιο που δεν είναι στην εκλογική διαδικασία, οπότε έχει αρνηθεί από χθες. Ο κύριος Παπανικολάου δεν ήθελε καν να μου μιλήσει. Προσπαθώ να είμαστε ενωμένοι, αλλά δεν φτάνει ένας για αυτό. Θέλω και τους υπόλοιπους. Τα σωματεία που μιλάω θέλουν να πάμε ενωμένα, να προχωρήσουμε και αυτά υπηρετούμε. Όχι τον εαυτό μας και αυτό θα συνεχίσω να κάνει, ό,τι απόφαση και να πάρει το δικαστήριο.

Για το ποια ημερομηνία βλέπει να γίνονται εκλογές: “Πιστεύω ότι θα μας πει το δικαστήριο αύριο. Θέλω το συντομότερο δυνατό με νόμιμες διαδικασίες. Αν πω εγώ πότε πρεπει να γίνουν είναι σαν να προκαταβάλλω το δικαστήριο ή την προσωρινή διοίκηση. Εγώ θα ζητήσω να γίνει το συντομότερο δυνατό, εφαρμόζοντας τον νόμο και βοηθώντας τα σωματεία, αυτές είναι οι τρεις προϋποθέσεις”.

sport24

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ