Με απόφαση Δένδια, στο «ψυγείο» ο αξιωματικός που παρενοχλούσε γυναίκες στην Υπηρεσία
«Επαιρνε διαρκώς στα τηλέφωνα της δουλειάς μου, απειλούσε τις συναδέλφους μου με ύβρεις και φωνές…»
Σε διαθεσιμότητα έθεσε με απόφαση του ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας τον αξιωματικός του στρατού ξηράς μετά από καταγγελίες δύο γυναικών για stalking.
Οπως κατήγγειλαν οι δύο γυναίκες, ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ με τα ονόματά τους, τις καλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο, απειλούσε εκείνες αλλά και τους φίλους τους ενώ δεν δίστασε ακόμα και να παρενοχλεί τηλεφωνικά τους γονείς τους εξυβρίζοντάς τους.
«Οι απειλές που συνεχίζονταν καθώς και οι εκφοβισμοί και οι εκβιασμοί και όσο πέρναγε ο καιρός και δεν κατάφερνε τον σκοπό του εντείνονταν. Οι κλήσεις του μπορεί να άγγιζαν τις χιλιάδες καθημερινά.
Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με τους οικείους μου, ούτε να δουλέψω στον χώρο εργασίας μου. Άρχισα να καταλαβαίνω ότι τα ψεύτικα προφίλ άρχισαν να έχουν και φωτογραφίες μου επεξεργασμένες και άρχισε να μιλάει με άτομα του κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος, καθώς και της εργασίας μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Mega, το ένα από τα θύματα.
Οπως αποκάλυψε, επηρεάστηκε η υγεία της. «Έχω βγάλει αυτοάνοσο, έχω και άλλα προβλήματα υγείας πλέον. Και το κυριότερο δεν θέλω να συμβεί σε καμία άλλη γυναίκα. Δεν θέλω να ζήσει άλλη γυναίκα αυτή την κόλαση που έχω περάσει εγώ».
«Επαιρνε διαρκώς στα τηλέφωνα της δουλειάς μου, απειλούσε τις συναδέλφους μου με ύβρεις και φωνές. Με απειλούσε πως θα διαλύσει την ζωή μου, θα ενημερώσει τον πρώην σύζυγό μου με ψευδείς ισχυρισμούς για το παιδί, θα στείλει ανθρώπους να καταστρέψουν το μαγαζί μου, θα πάει να δείρει φίλους μου ή άτομα που νόμιζε πως είχα σχέση.
Η παράνοια κορυφώθηκε όταν άρχισε να ενοχλεί τους γονείς μου, να τους βρίζει, να τους ξυπνάει τα ξημερώματα. Δεν άφησε κανέναν απ’ έξω: φίλους, γνωστούς. Ακόμα και τους αστυνομικούς, που τον καλούσαν αρχικά για συστάσεις», ανέφερε η δεύτερη καταγγέλλουσα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Πάτρα: Δηλώσεις συμμετοχής για τον 5ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος»
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Η Ενωση Τέμενης στο Ο.ΠΑ.ΚΕ. ΟΤΕ ΦΩΤΟ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
