Με πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών – Κάτω από 940 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε με πτώση κατά 1,13% και υποχώρησε στις 938,93 μονάδες, χάνοντας σχεδόν 11 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Μεγάλης Πέμπτης (949,68 μονάδες).
Κάτω από την περιοχή των 940 μονάδων γύρισε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατέγραψε απώλειες 1,13% στον απόηχο της επικείμενης εξόδου της χώρας στις αγορές με επταετές ομόλογο.
Ειδικότερα, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε με πτώση κατά 1,13% και υποχώρησε στις 938,93 μονάδες, χάνοντας σχεδόν 11 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Μεγάλης Πέμπτης (949,68 μονάδες).
Ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 111 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία περισσότερα από το 1/3 αφορούσαν την Εθνική, με τη μετοχή της Τράπεζας να κλείνει στο -1,8%.
Πιο αναλυτικά οι Τράπεζες κινήθηκαν ως εξής:
Alpha Bank -2,97% 1,145 ευρώ
Eurobank -3,64% 1,031 ευρώ
Εθνική Τράπεζα -1,85% 3,985 ευρώ
Πειραιώς -2,94% 1,437 ευρώ
Συνολικά στον ταμπλό του Χρηματιστηρίου, 27 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 71 κατέγραψαν πτώση, ενώ 26 παρέμειναν αμετάβλητες.
Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμάνθηκε στα 66,8 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 800 εκατ. ευρώ σε σχέση με τη Μεγάλη Πέμπτη (21.04.2022).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος χωρίς τις αισθήσεις του μετά από φωτιά σε σπίτι στον Εύοσμο
Τρεις νέες λειτουργίες της Google που αλλάζουν τον τρόπο που κλείνετε τα ταξίδια σας
Το πείραμα της NASA με 3.300 μέλισσες στο διάστημα (1984)
Conference League: Απαιτητική κλήρωση για τον Παναθηναϊκό – Μπράιτον, Φράιμπουργκ και δύο μακρινά ταξίδια
Gemini Notebook: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα βιβλία σας ως πηγή γνώσης
