Με «Σταυρωμένους Εραστές» συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας
Η ταινία θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στο Πάνθεον, στις 7 μ.μ. και στις 9.30 μ.μ. αντίστοιχα.
Συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, αυτή τη φορά με την ταινία «Σταυρωμένοι εραστές» του Κένζι Μιζογκούτσι. Η ταινία θα προβληθεί στο Πάνθεον την ερχόμενη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στο Πάνθεον, στις 7 μ.μ. και στις 9.30 μ.μ. αντίστοιχα.
Ποιητικής ομορφιάς δράμα εποχής, από τα κορυφαία του γιαπωνέζικου σινεμά, στο οποίο τα αγνά ανθρώπινα πάθη «εξεγείρονται» ενάντια σε έναν κόσμο άκαμπτης τυπολατρίας και αβάσταχτης σκληρότητας.
Μία από τις ταινίες του Kenji Mizoguchi που τον έκαναν διάσημο και εκτός των συνόρων της χώρας του. Το φιλμ ξεχώρισε για την αισθητική του στα γενικά πλάνα, και τη φιλμική αναβίωση της παλιάς τέχνης της ξυλογραφίας και της ζωγραφικής σε παπύρους.
Το 2017 ήρθε η 4K ψηφιακή αποκατάσταση του φιλμ, με την πρεμιέρα της να γίνεται στο φεστιβάλ Βενετίας.
Η τελευταία αριστουργηματική ταινία του Κένζι Μιζογκούτσι, μια παραβολή για τη κοινωνική δικαιοσύνη, τον έρωτα και όλα όσα αναπάντεχα τα ενώνουν.
Ο Ισούν είναι ο αυτοκρατορικός τυπογράφος, ο οποίος κατηγορεί άδικα τη σύζυγό του και τον καλύτερο υπάλληλό του ότι είναι εραστές. Για να γλιτώσουν την τιμωρία, εκείνοι τρέπονται μαζί σε φυγή, κάτι που ο Ισούν προσπαθεί να αποσιωπήσει για να μην αμαυρωθεί η κοινωνική υπόληψή του
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Στο βυθό της Άνδρου αρχαίο ναυάγιο ΦΩΤΟ
«Τηγανητά» αυγά χωρίς σταγόνα λάδι: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση και σώζει θερμίδες
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Εθελοντική αιμοδοσία στην Κλειτορία για την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου ΦΩΤΟ
Ξίδι στην είσοδο: Το μυστικό για τα έντομα & τι να προσέξετε
Αίγιο: Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών στην Παναγία Τρυπητή τον Αύγουστο
