Μετά τη συγγνώμη οι κομβικές αλλαγές

Οταν ένας πρωθυπουργός, τη μία μέρα ερωτάται…«αν θα κάνει ανασχηματισμό της κυβέρνησής του», δεν απαντά καταφατικά, αλλά την επομένη κιόλας ημέρα αιφνιδιαστικά τον ανακοινώνει, σίγουρα δεν είναι ένας πρωθυπουργός που δεν ξέρει τι κάνει!

Η περίοδος δοκιμασίας του κρατικού μηχανισμού, του συστήματος γενικότερα και άρα της λειτουργίας της κυβέρνησης, ανέδειξε πικρές αλήθειες, αδυναμίες, κακέκτυπα κι αυτό φάνηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο το παραδέθχηκε, αλλά μετά την «τρανταχτή» πολιτικά συγγνώμη του, έσπευσε να επισφραγίσει με τις λίγες και κομβικές αλλαγές στο κυβερνητικό του επιτελείο.

Γιατί, αυτή η αναδόμηση της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε επικοινωνιακή, ούτε όμως και για την εξυπηρέτηση εσωκομματικών ή άλλων ισορροπιών.

Ηταν ένας ανασχηματισμός δομικός, στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, με σκοπό την ενίσχυση του έργου που ξεκινά από το Μαξίμου και εκπορεύεται σε υπουργούς και νευραλγικές υπηρεσίες.

Στα πολύ δύσκολα, ο Κ. Μητσοτάκης επέδειξε, όχι μόνο πολιτική ευθιξία αλλά πολιτική ευστροφία και με αρκετή δόση αυτοκριτικής έκανε αμέσως τις κινήσεις εκείνες, με τις οποίες θα διασφαλίσει καλύτερη απόδοση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο.

Ο πρωθυπουργός, μπορεί να μην «ξήλωσε» υπουργούς, αλλά πρόσθεσε σ’ αυτούς εκείνους που θεσμικά με την υπογραφή τους μπορούν να τρέξουν θέματα μιας νέας πραγματικότητας.

Στο Μαξίμου, πρώτα και κύρια ο Κ. Μητσοτάκης, ξέρει πολύ καλά, ότι οι φωτιές μπορεί (προς το παρόν) να έσβησαν, αλλά η «φλόγα» της οργής και της απαίτησης των πληγεισών περιοχών δεν θα σβήσει ποτέ.

Προσπαθεί λοιπόν, με τους κατάλληλους σε απόλυτο συντονισμό, τουλάχιστον να την καταλαγιάσει.

Αν μπορέσει και να τη «σβήσει», ακόμα καλύτερα…γι΄αυτόν και κυρίως για τη χώρα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ