Μια δούκισσα μετέτρεψε το κάστρο της σε χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων-Παραμυθένιο, βγαλμένο από το Crown

Το Κάστρο Belvoir μετατράπηκε για έναν ακόμη χρόνο με μια χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό που θέλει να ζήσει μια απίθανη γιορτινή εμπειρία.

δούκισσα

Το Κάστρο Belvoir μετατράπηκε για έναν ακόμη χρόνο με μια χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό που θέλει να ζήσει μια απίθανη γιορτινή εμπειρία.

Ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός της Βρετανίας έχει μετατραπεί σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων στο πλαίσιο των 12 ημερών των Χριστουγέννων.

Το αξιοθέατο βρίσκεται κοντά στο Grantham στο Leicestershire και θα είναι στολισμένο με γιορτινά πολύχρωμα φώτα και πανύψηλα χριστουγεννιάτικα δέντρα μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.

δούκισσα

Το κάστρο Belvoir

Το κάστρο χτίστηκε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη τοποθεσία αμέσως μετά την Νορμανδική κατάκτηση το 1066 και έκτοτε έχει ξαναχτιστεί τουλάχιστον τρεις φορές. Το κάστρο του 11ου αιώνα διαθέτει 356 δωμάτια όπου κατοικούν οι πρόγονοι του 11ου Δούκα του Rutland για σχεδόν 1.000 χρόνια.

Ο Δούκας και η Δούκισσα έχουν χωρίσει μετά από έναν γάμο 20 ετών αλλά συνεχίζουν να ζουν κάτω από την ίδια στέγη, σε διαφορετικές πτέρυγες. Παραμένουν «οι καλύτεροι φίλοι» και νιώθουν βαθύ σεβασμό, ενώ είναι τέτοια η αφοσίωση της Δούκισσας στο σπίτι που αποφάσισε να παραμείνει στη θέση της.

Η Δούκισσα, που γεννήθηκε στην Ουαλία με το όνομα Emma Watkins, μένει πλέον στην δική της ιδιωτική της πτέρυγα. Εδώ και 12 χρόνια, η Δούκισσα είναι ζευγάρι με τον διευθυντή ακινήτων του κάστρου, Phil Burtt.

Η συντήρηση του ακινήτου κοστίζει περίπου 500.000 λίρες ετησίως. Αφού κληρονόμησαν το κάστρο, το πρώην ζευγάρι το επιβάρυνε με χρέη. Έτσι αποφάσισε να το ανακαινίσει και να το ανοίξει στο κοινό για σημαντικές περιστάσεις, όπως στις γιορτές των Χριστουγέννων.

δούκισσα

Η αναγέννηση του Κάστρου Belvoir

Η διαχείριση μεγαλοπρεπών, αρχοντικών σπιτιών έχει ανθίσει στη Βρετανία. Μάλιστα, το Belvoir χρησιμοποιήθηκε ως αντίγραφο του Κάστρου του Γουίνδσορ στην δημοφιλή σειρά του Netflix «The Crown», κάτι που προσέλκυσε περισσότερο κόσμο να το επισκεφθεί και να το μετατρέψει σε τουριστική ατραξιόν.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Δούκισσα με τη βοήθεια της Charlotte Lloyd Webber, η οποία διευθύνει μια εταιρεία θεατρικών εγκαταστάσεων (και είναι η πρώην σύζυγος του γιου του Sir Andrew Lloyd Webber, Nick), για να διακοσμήσει το κάστρο για το κοινό κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, μια δουλειά που έκανε ήδη στο Κάστρο Χάουαρντ στο Γιορκσάιρ.

δούκισσα

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 21 λίρες και παρόλο που η Δούκισσα δεν περιγράφει το άνοιγμα του σπιτιού τα Χριστούγεννα ως «επαγγελματική απόφαση», λέει ότι ήταν μια φυσική εξέλιξη.