Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες – «Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται»

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ,

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ότι «Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου». Ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο μηχανισμό επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, ενώ όσον αφορά στο φθηνό ρεύμα είπε ότι θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα.

Υπογράμμισε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές και οι πρακτικές των πολυεθνικών στα φυτοφάρμακα που προσιδιάζουν με αυτές στα τρόφιμα και σημείωσε ότι «η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση θα γίνει με ταχύτητα αλλά χωρίς να επηρεάζει τους αγρότες».

Χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για τον πρωτογενή τομέα την επένδυση στην ποιότητα και στη διεθνή προστασία.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και ότι αποτελεί κανόνα αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση να εισπράττουν επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται.

Μιλώντας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει να λαμβάνει τις επιδοτήσεις τους υπογραμμίζοντας όμως ότι «θα τις λαμβάνουν μόνο αυτοί που πραγματικά παράγουν».

Από τη μεριά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός μας έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που εδράζονται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο που αφορά σύμφωνα με το οποίο ότι πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό «να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη».

Πηγή: newsbeast.gr