Μητσοτάκης, πρώτη μέρα: Οι δυο ταχύτητες

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ Μητσοτάκη στην Αχαΐα, όπως φυσικά αναμενόταν, κινείται σε δύο άξονες. Το σκέλος των εξαγγελιών τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος ολοκληρώνεται σήμερα, οπότε και θα αξιολογηθεί. Το ηχηρό νέο πάντως ήρθε νωρίς, στο έδαφος της Δ. Αχαΐας, όπου ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η περιοχή θα υδροδοτηθεί από τα νερά του Πηνειού. Είναι ένα ρίσκο, μια που η Ηλεία κατά παράδοση εναντιώνεται, αλλά επιτέλους τα τεχνικά στοιχεία συνηγορούν υπέρ της επέκτασης. Το νερό φτάνει για όλους. Αλλά επειδή ευμενώς είχε εκφραστεί και ο προηγούμενος πρωθυπουργός υπέρ του ίδιου αιτήματος, οι φορείς της Αχαΐας θα πρέπει να παρακολουθούν την υλοποίηση από κοντά.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έριξε μεγάλο βάρος σε μηνύματα γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος, τα οποία υπηρετούν την εκλογική στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος. Αυτή θα ελιχθεί σε μια διλημματική προσωποποίηση των δύο προτάσεων εξουσίας που τίθενται αντιμέτωπες στις προσεχείς εκλογές. Καλούμαστε να ζυγίσουμε τους κομιστές, τον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα και να διαλέξουμε τον καλύτερο, με δεδομένο το δείγμα γραφής των δύο, αλλά και την άρνηση του δεύτερου να διδαχθεί από το ίδιο του το δείγμα και να επανέλθει όχι δριμύτερος, όπως κάνει, αλλά ωριμότερος.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ, ο πρωθυπουργός εστιάζει σε πρόσκληση προς τους ψηφοφόρους να μην υποτιμήσουν τη σημασία της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, με προεξοφλημένο ότι θα απαιτηθεί δεύτερη. Οσο ισχυρότερη βγει από την κάλπη η ΝΔ, τόσο θα αυξηθεί η προοπτική της να διασφαλίσει την κυβερνησιμότητα άρα και τη σταθερότητα που χρειαζόμαστε. Καλό είναι βέβαια για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να μη θεωρούν σαν δεδομένο το ζητούμενο, και το ζητούμενο πάντα για μια κυβερνητική παράταξη είναι να πείθει καθημερινά ότι η επιβολή της είναι αναγκαία όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τους πολίτες.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ