Μητσοτάκης σε αγρότες στη Βόνιτσα: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία» BINTEO

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει υψηλό ενεργειακό κόστος και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας.

Μητσοτάκης

«Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία. Για μένα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σύντομο διάλογο που είχε με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει υψηλό ενεργειακό κόστος και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη απευθυνόμενος στους αγρότες στη Βόνιτσα ότι στις Βρυξέλλες θα θέσει επί τάπητος τα αιτήματά τους.

«Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Αυτά τα δύσκολα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες, με στήριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες με το κόστος της κίνησης και του ντίζελ και στο μέτρο του εφικτού, γιατί οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», τόνισε.
«Θα τους τσακίσουμε»

«Θυμάστε που ήταν οι τιμές του γάλακτος πριν από 4 χρόνια και πού είναι, είναι καλύτερες τώρα γιατί δώσαμε και δίνουμε μάχη κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων. Αυτούς θα τους τσακίσουμε και θα επιμείνουμε σε αυτή την προσπάθεια. Και επειδή θα πάω τώρα στις Βρυξέλλες θα σας πω κάτι, γιατί νομίζω ότι πρέπει να είναι ευρωπαϊκή πολιτική συνολικά: δεν γίνεται εμείς να επιβάλουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ένα κόστος για την προσαρμογή για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να εισάγουμε προϊόντα από χώρες που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δεν έχουν τα ίδια υψηλά στάνταρντ στα προϊόντα τους», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω και σας ευχαριστώ για τον ευγενικό και κόσμιο τρόπο επικοινωνίας, και με το υπουργείο και με εμένα προσωπικά, θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσους περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Σας ευχαριστώ πολύ, ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είμαι αφελής, δεν είναι μόνο εδώ δύσκολα, βλέπετε και σε όλη την Ευρώπη τι γίνεται. Θέλω να κρατήσουμε αυτό τον πολιτισμένο διάλογο γιατί δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε αλλά για να λύνουμε προβλήματα» πρόσθεσε.

«Κρατείστε την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε και στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και σε όλους τους συντελέστες μείωσης κόστους αλλά κυρίως να μπορείτε να παίρνετε τις τιμές που τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα αξίζουν», κατέληξε, κλείνοντας τον διάλογο με τους αγρότες.

Ο διάλογος με αγρότη

Αγρότης: «Είμαστε στην άκρη του δρόμου, δεν κλείνουμε δρόμους, δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Το ζήτημα της ακρίβειας μας τσακίζει όλους. Ζητάμε άμεσα να πάρετε μέτρα στήριξης. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στους αγρότες, δώσαμε παραπάνω από ένα δις, ξέρουμε τις εκκρεμότητες. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.Οι τιμές του γάλακτος είναι καλύτερες γιατί δώσαμε και δίνουμε έναν πόλεμο κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων. Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ξέρω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα».