Νέα «μάχη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας: Εμφύλιος για πλατείες και πεζοδρόμηση

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αποκάλυψαν ότι ο έλεγχος της Τεχνικής Υπηρεσίας έδειξε επουσιώδεις ελλείψεις στο έργο, τόσο στην πλατεία Αγ. Λαύρας όσο και στη Βάλφουρ, συνεπώς δεν το παραλαμβάνουν.

Αιγιάλεια Ενα ακόμα ταραχώδες δημοτικό συμβούλιο στην Αιγιάλεια

Μία ακόμα παράταση (έχει χαθεί ο λογαριασμός ποια είναι σε αύξοντα αριθμό…) στην παράδοση-παραλαβή του έργου ανάπλασης στο κέντρο του Αιγίου, με τις πλατείες και τους πέριξ δρόμους να παραμένουν ακόμα ως προσωρινοί πεζόδρομοι.

Την είδηση έκανε γνωστή η δημοτική αρχή στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, την περασμένη Τετάρτη.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αποκάλυψαν ότι ο έλεγχος της Τεχνικής Υπηρεσίας έδειξε επουσιώδεις ελλείψεις στο έργο, τόσο στην πλατεία Αγ. Λαύρας όσο και στη Βάλφουρ, συνεπώς δεν το παραλαμβάνουν. Εδωσαν (νέα) τρίμηνη προθεσμία στην ανάδοχο εταιρεία να αποκαταστήσει τα «τρωτά» σημεία και μέχρι τότε, δηλαδή, τέλη καλοκαιριού, θα ισχύουν οι τωρινές κυκλφοριακές ρυθμίσεις του έργου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Γούτος, πέταξε το γάντι στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, που καίγεται, όπως είναι φανερό, να γίνει πεζόδρομος το κέντρο, αλλά δεν το λέει ευθέως ακόμα: «Μην παίζετε με τις λέξεις. Πείτε στον κόσμο, που έχει το δικαίωμα να γνωρίζει, τι θέλετε να κάνετε. Πάρτε το βάρος της ευθύνης των αποφάσεων».

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει: «Είναι άλλο το έργο της ανάπλασης των δύο πλατειών και των δρόμων περιμετρικά αυτών και άλλο το αν θα περνάνε αυτοκίνητα ή όχι. Η Τρίγωνη Πλατεία θα είναι κλειστή μέχρι να φτιαχτούν οι πλάκες και να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις. Θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος έθεσε το ερώτημα γιατί τόσο καιρό οι μηχανικοί του Δήμου δεν έβλεπαν έγκαιρα τις επουσιώδεις ελλείψεις.

Η δημοτική σύμβουλος Βάσω Ψυχράμη αναρωτήθηκε: «Εάν μου συμβεί ατύχημα κατά την ώρα που διασχίζω την Τρίγωνη Πλατεία, θα με αποζημιώσετε ή όχι; Η Εταιρεία; Εγώ έχω την ευθύνη που περνάω εγώ ή ο Δήμος;»
Απαντώντας, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως στην πλατεία Αγ. Λαύρας υπεύθυνος είναι ο δήμος ενώ στην Τρίγωνη, που θεωρείται εργοτάξιο, αρμόδιος είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας και μετά οι επιβλέποντες μηχανικοί.