Νέο περιστατικό με λάθος μετάγγιση αίματος: Σε μονάδα αυξημένης φροντίδας 67χρονος
Το περιστατικό σημειώθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Διερευνάται η τήρηση των πρωτοκόλλων για τις μεταγγίσεις
Κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) πραγματοποιεί από χθες έλεγχο σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε λάθος μετάγγιση αίματος σε 67χρονο ασθενή. Οι αρμόδιοι διερευνούν σε ποιο στάδιο της διαδικασίας δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα μεταγγίσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ευρωκλινικής», ο ασθενής νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, εκτός κινδύνου. Το αίμα προοριζόταν για άλλο ασθενή, ενώ η λανθασμένη μετάγγιση διακόπηκε άμεσα μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος.
Λίγες ώρες μετά το περιστατικό και κατόπιν καταγγελίας συγγενών, συνελήφθησαν δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το ΕΚΕΑ θα ολοκληρώσει τον έλεγχο για να εξακριβωθεί αν υπήρξε παράλειψη ή αμέλεια κατά τη διαδικασία, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των ασθενών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Tecno POVA 8 Pro ανάβει σαν supercar και δεν κοστίζει σαν ένα
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Εως τις 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις
ΑΕΚ Άρης Κανάλι: Ποιο δείχνει ζωντανά τον αγώνα και τι ώρα το Σάββατο
Αυξήσεις έως 20% στα iPhone 18 pro πόσο θα κοστίζουν τα νέα iPhone στην Ελλάδα
Γεύμα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου ΦΩΤΟ
