Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»: Δυο νοσηλεύτριες για 35 ασθενείς… και λίστες αναμονής χειρουργείων

Παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου σήμερα η συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας».

Νοσοκομείο

Σήμερα Πέμπτη, στις 10.30π.μ., στον α’ όροφο του Ταχυρρύθμου, μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών του, με την παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννάκου και κυρίαρχα θέματα τα απογευματινά χειρουργεία και τις ελλείψεις προσωπικού.

Ο πρόεδρος του σωματείου Μιχάλης Στελλάτος δήλωσε:  «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα απογευματινά χειρουργεία, γιατί καταργείται ουσιαστικά η θεμελιώδης αρχή του ΕΣΥ, που είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο υπέρτατο αγαθό της Υγείας. Η κατάσταση στο νοσοκομείο, όπως διαμορφώνεται για ασθενείς και εργαζόμενους, επιδεινώνεται με γεωμετρική πρόοδο. Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο: 2 νοσηλεύτριες για 35 ασθενείς σε Παθολογική Κλινική, 1 για 15 ασθενείς σε Κλινική Χειρουργικού Τομέα είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν την τεράστια έλλειψη προσωπικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για να γλυτώσουν από εξαντλητικές-εξουθενωτικές βάρδιες οδηγούνται σε άδειες άνευ αποδοχών.

Τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι το μέτρο που θα δώσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου, απεναντίας θα τα οξύνει. Συγκεκριμένα, ο τομέας που στενάζει είναι ο παθολογικός, τη στιγμή που σε μόνιμη βάση το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει μετατραπεί σε μια ιδιότυπη κλινική, νοσηλεύοντας 25 τουλάχιστον ασθενείς κι επιπλέον έχουμε διασπορά 50 με 60 εισαγωγές περιστατικών σε όλες τις άλλες κλινικές. Αρα, ως πρακτική, θα επιφέρει συρρίκνωση του παθολογικού τομέα. Οσον αφορά τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, έντονο είναι το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής και τον χρόνο, που απαιτείται για να χειρουργηθούν οι ασθενείς, ο οποίος είναι μηδαμινός, γιατί οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτούς.

Ακόμη και τώρα, 1 χειρουργική αίθουσα είναι κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν 4 με 5 επεμβάσεις την ημέρα, 20 με 25 την εβδομάδα, 100 περίπου τον μήνα, 1.200 περίπου τον χρόνο.

Εάν πραγματικά θέλαμε να μηδενίσουμε τις λίστες, θα έπρεπε να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς οι ασθενείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Αμαλιάδα – Στο Νοσοκομείο του Ρίου η 42χρονη ασθενής

Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο ο Άδωνις Γεωργιάδης – Πώς «απάντησε» σε διαμαρτυρόμενους ΒΙΝΤΕΟ

Ψαθούρα: Αυτός είναι ο 29χρονος υποσμηναγός που σώθηκε μετά την πτώση του F-16

«Εφεραν στην Πάτρα τον Βελζεβούλ!» – Αντιδράσεις για τους «καρναβαλικούς» δαίμονες ΦΩΤΟ

Πατρινό Καρναβάλι: Ηχητικά από γάμους… στις παρελάσεις! Καταγγελτικός ο πρόεδρος του Σωματείου στην «Π»

Πάτρα: Απίστευτες καταγγελίες για τα Καρναβαλικά πάρτι – Στριμωξίδι, ακριβά, άνευ κοκτέιλ και ποτό σε πλαστικό!