Νοσοκομείο Αιγίου: Τρίζει η καρέκλα του διοικητή, με «λειψές» αποφάσεις

Από την 6η ΥΠΕ καταλογίζεται στον Διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου, «ανεπίτρεπτη άγνοια του κανονισμού -που εξέθεσε το σύστημα- αλλά και έλλειψη πυγμής, στο να επιβάλει τις αναγκαίες εφημερίες στους ιατρούς που διαθέτει».

Νοσοκομείο Αιγίου: Τρίζει η καρέκλα του διοικητή, με «λειψές» αποφάσεις Σε δυσμένεια από τον Γ. Καρβέλη ο Θ. Γεωργάκης.

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει, τις τελευταίες ημέρες, το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας, στο Αίγιο, μετά την πομπώδη γκάφα του διοικητή του Θανάση Γεωργάκη να κάνει γνωστή την αναστολή της εφημέρευσης του Χειρουργικού Τομέα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (από 6 έως 31 Δεκεμβρίου) και τη διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία της Πάτρας, χωρίς να ακολουθήσει τις νομότυπες διαδικασίες.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ
Τον κ. Γεωργάκη αναγκάστηκε να «καταχεριάσει» -με δημόσια ανακοίνωσή του- ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και να τον οδηγήσει μεν σε αναδίπλωση, με την παραδοχή ότι «κατόπιν διαβουλεύσεων δεν ενεκρίθη η αναστολή», ωστόσο σε μία περίοδο που το τοπικό ΕΣΥ ασφυκτιά, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ μελετά ακόμα και περαιτέρω ενέργειες, με την «τιμωρία» του να φτάνει ακόμα και στη μελλοντική ου αποπομπή!

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ
Δεν είναι τυχαίο, πως κύκλοι της 6ης ΥΠΕ έλεγαν στην «Πελοπόννησος της Δευτέρας», ότι -μετά την παρούσα επιδημιολογική έξαρση, δεν αποκλείεται να γίνουν κινήσεις να «φαγωθεί» ο εν λόγω διοικητής, αφού του καταλογίζεται «ανεπίτρεπτη άγνοια του κανονισμού- που εξέθεσε το σύστημα- αλλά και έλλειψη πυγμής στο να επιβάλει τις αναγκαίες εφημερίες στους ιατρούς που διαθέτει».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ
«Ανάχωμα» αποτελεί το γεγονός, πως ο κ. Γεωργάκης, εξαρχής, φιγουράρει ως μία καθαρά κομματική επιλογή, που καταδείχθηκε -από ανακοίνωση ικανοποίησης της Τοπικής ΝΔ (της οποίας μέλος της διοίκησης ήταν), κάτι που εκ των πραγμάτων «φρενάρει» τον κ. Καρβέλη από το να λειτουργήσει, ακαριαία, ως οφείλει. Επίσης, ο κ. Γεωργάκης, είναι εκτεθειμένος στο ιατρικό προσωπικό του ΓΝΑΑ, αφού την ώρα που τα προβλήματα με τα κενά μεγεθύνονταν, αυτός επιδιδόταν σε συνεντεύξεις στον φιλικό του τοπικό Τύπο, διαψεύδοντας και υποτιμώντας τους ιατρούς, μέχρι που προ ημερών παραδέχθηκε τα λειτουργικά αδιέξοδα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ομως, ακόμη και μετά το διοικητικό αλαλούμ, στο ΓΝΑΑ το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, αφού όπως καταμαρτυρούν ιατροί στην «ΠτΔ», ο διοικητής αρκέστηκε σε έγγραφο με «εντέλλεσθε» σε 3 χειρουργούς για 16 εφημερίες στα Επείγοντα, όχι όμως και των μετακινούμενων ιατρών του Κέντρου Υγείας Ακράτας, οι οποίοι αντί να χρησιμοποιηθούν στο Νοσοκομείο Αιγίου όπως θέλει η διοίκηση, παραμένουν ανά 2 σε εφημερία στο ΚΥ, ενώ στο ΓΝΑΑ πάνε με δικούς τους όρους (συνθήκες, πόστα, ώρες) και πρόγραμμα!

ΦΟΒΑΤΑΙ
Αυτό που καταλογίζεται στον κ. Γεωργάκη, είναι «δειλία απέναντι στον διευθυντή του ΚΥ Σπύρο Μάρκου, ο οποίος τον προειδοποίησε με νομικές προσφυγές, εφόσον διαταράξει τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας στην Ακράτα, γι’ αυτό και -παρότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης έδωσε το πράσινο φως να μετακινηθούν και με «αποκλειστική» διαχείριση του κ. Γεωργάκη να χρησιμοποιηθούν όπως νομίζει- αυτός υιοθετεί μέχρι σήμερα, συγκεκριμένοι γιατροί να πηγαίνουν στο ΓΝΑΑ, ανά 2(!) και μόνο στα Επείγοντα της Παθολογικής, για 10 ημέρες, σε συγκεκριμένα πόστα».

ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΡΒΕΛΗ – ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΣΕ ΜΑΡΚΟΥ  

Νοσοκομείο Αιγίου: Τρίζει η καρέκλα του διοικητή, με «λειψές» αποφάσεις

Ο Διευθυντής ΚΥ Ακράτας, Σπύρος Μάρκου.

Εκείνο που απομένει είναι αν ο κ. Καρβέλης θα επιδείξει την ίδια παθητική στάση προς τον διευθυντή του ΚΥ Ακράτας -ο οποίος ορθώς υπερασπίζεται τη μονάδα του- ή θα ξεπεράσει τη δειλία του κ. Γεωργάκη απέναντι σε επαπειλούμενα εξώδικα, λειτουργώντας με βάση τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες, την ασφάλεια των ασθενών και τη μη επιβάρυνση των νοσοκομείων της Πάτρας, επιφορτισμένων με δεκάδες ασθενείς covid. «Λόγω υγειονομικών συνθηκών απαιτείται αναγκαία συνεργασία-αλληλοϋποστήριξη, προκειμένου το σύστημα να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας» αναφέρει ο κ. Καρβέλης… χωρίς στην πράξη να εφαρμόζεται κάτι τέτοιο στις δύο νοσοκομειακές μονάδες της Αιγιάλειας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ