Ο Άντονι Μπλίνκεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με στόχο τη στήριξη της Ουκρανίας
Στη σύνοδο των ομολόγων του των χωρών του ΝΑΤΟ θα δώσει το παρών ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
Η σύνοδος του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Άντονι Μπλίνκεν να θέλει να υπογραμμίσει τη δέσμευση της συμμαχίας στην Ουκρανία, στον πόλεμό της με τη Ρωσία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το ΝΑΤΟ στηρίζει ενεργά την Ουκρανία και το Κίεβο ελπίζει ότι κάποια μέρα θα ενταχθεί στη Συμμαχία. Το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι που οι ηγέτες Δυτικών χωρών λένε ότι θέλουν να αποφύγουν, λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο της Μόσχας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπλίνκεν θα τονίσει επίσης τη στήριξη των ΗΠΑ στη δημοκρατία και την περιφερειακή σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων. Το ΝΑΤΟ εξετάζει επί του παρόντος μια μονιμότερη αύξηση του αριθμού των δυνάμεών του στην περιοχή, ώστε να διατηρήσει υπό έλεγχο τις εντάσεις.
Η σύνοδος θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες μεταξύ 27-29 Νοεμβρίου
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
N1 Casino: Πώς να Ελέγξετε τα Έξοδά σας με Έξυπνη Διαχείριση
Η Acer χτυπά το MacBook Neo εκεί που πονάει οθόνη 120Hz και διπλάσιες θύρες
Καλάβρυτα: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού»
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση και πως θα κάνετε αίτηση
Γιατί η Sony δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει το PS6 και η απάντηση εκπλήσσει
Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Μην πετάτε το νερό από το κλιματιστικό: Οι 3 χρήσεις που θα σας γλιτώσουν χρήματα
Meta και Google νικήθηκαν από έναν AI κολοσσό που δεν θα το περιμένε κανείς
