Αίγιο: Βλάβη στον προαστιακό – Ο από μηχανής συρμός έσωσε την κατάσταση

Αρχικά οι επιβάτες υπέθεσαν πως θα επρόκειτο για μια βλάβη ρουτίνας. Η ώρα περνούσε, όμως, και ο προαστιακός δεν ξεκόλλαγε απ’ τη θέση του.

Αίγιο: Βλάβη στον προαστιακό - Ο από μηχανής συρμός έσωσε την κατάσταση

Συμβαίνει σπάνια, δεν είναι δα και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά αν συμβεί στο «δικό σου» δρομολόγιο και ταυτόχρονα έχεις κλείσει άμεση «μετεπιβίβαση», με συγκεκριμένη ώρα, είτε σε αεροπλάνο, είτε σε καράβι, την έβαψες. Ή στην καλύτερη περίπτωση, θα καρδιοχτυπήσεις…

Συνέβη χθες το πρωί με τους επιβάτες του προαστιακού που επιβιβάστηκαν στο Αίγιο με προορισμό το Κιάτο κι από κει με άλλο συρμό γι’ Αθήνα. Δεν πρόλαβε ν’ αρχίσει να «τσουλάει» το τρένο και σταμάτησε, όταν πέρασε τον πρώτο σταθμό της Ελίκης. Κάτι δεν πήγαινε καλά…

Αρχικά οι επιβάτες υπέθεσαν πως θα επρόκειτο για μια βλάβη ρουτίνας, άρα το πολύ 10 λεπτά αναμονή. Η ώρα περνούσε, όμως, και ο προαστιακός δεν ξεκόλλαγε απ’ τη θέση του. Οι μηχανοδηγοί προσπαθούσαν, συνεχώς με το τηλέφωνο στο χέρι, προφανώς μιλώντας με τους προϊσταμένους του, αλλά μάταια. Και η ώρα περνούσε. Τελικά, αφού φάνηκε πως δεν γινόταν να επιδιορθωθεί η βλάβη, κλήθηκε ο βοηθητικός συρμός από το Κιάτο, που έφτασε στο σημείο του ακινητοποιημένου συρμού, κόλλησε πάνω του και «τον πήρε στον πλάτη του», συνεχίζοντας το ταξίδι για Κιάτο.

Η όλη διαδικασία κράτησε κοντά μια ώρα. Κάποιοι επιβάτες ανέβασαν πίεση απ’ την αγωνία αν θα προλάβαιναν να φτάσουν έγκαιρα στο «Βενιζέλος» και να προλάβουν την πτήση τους ή στον Πειραιά για το δρομολόγιό τους για Κυκλάδες ή Δωδεκάνησα.
Οι μηχανοδηγοί του Προαστιακού εξηγούσαν στους επιβάτες ότι η βλάβη δεν ήταν δυνατόν να φτιαχτεί επί τόπου και γι’ αυτό αποφασίστηκε η ρυμούλκηση του τρένου μέχρι το Κιάτο. Αποδεικνύεται, πέρα απ’ αυτό, σωτήρια η παρουσία καθ’ όλο το μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής τού βοηθητικού συρμού, ο οποίος είναι έτοιμος να επέμβει σε περιπτώσεις που η βλάβη του κανονικού συρμού δεν μπορεί να επισκευαστεί επί τόπου, όπως χθες δηλαδή.

Εδώ που τα λέμε, οποιοδήποτε τρένο, ή άλλο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, μπορεί να υποστεί μηχανική ή άλλη βλάβη, και να ‘ναι και ξαφνική. Απλώς το ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο άμεση αντίδραση από την Εταιρεία, ώστε ο χρόνος αναμονής των επιβατών να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρός. Μέσα στην ατυχία τους, δηλαδή, χθες, οι επιβάτες του προαστιακού στάθηκαν και τυχεροί που βρέθηκε ο μπαλαντέρ-συρμός κι έπαιξε τον ρόλο του από μηχανής θεού!

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] * * Συρμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου λίγο μετά την αναχώρησή του από το Κιάτο με προορισμό […]