O Δημήτρης διάλεξε να σώσει τους άλλους – Στην Πάτρα ένα από τα καλύτερα Ινστιτούτα κυτταρικών θεραπειών της Ευρώπης!

Ονειρεύτηκε έναν κόσμο που κάθε ασθενής θα έβρισκε τον δότη του και θα είχε πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία. Ο Δημήτρης τα σχεδίασε όλα.

O Δημήτρης διάλεξε να σώσει τους άλλους - Στην Πάτρα ένα από τα καλύτερα Ινστιτούτα κυτταρικών θεραπειών της Ευρώπης! Μάρη Ευγενίδου – Λόη με τις κόρες της Μαρία - Χριστίνα και Ασπασία / ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Ο Δημήτρης διάλεξε να σώσει τους άλλους

Ο πρώτος ασθενής που καταπολεμά έναν ύπουλο ιό με τη σύγχρονη κυτταρική θεραπεία, αποτελεί γεγονός για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Την ανακοίνωση αυτή έκαναν χθες ο καθηγητής και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, Μάρκος Μαραγκός, και ο καθηγητής, υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών Δημήτρης Λόης.

Πρόκειται για έναν 20χρονο νεαρό που ήρθε αντιμέτωπος με τη λευχαιμία υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση αλλά στη συνέχεια τον πρόσβαλε ένας ιδιαίτερα δύσκολος ιός που απείλησε τη ζωή του. Πριν από μία εβδομάδα του χορηγήθηκε κυτταρική θεραπεία και χθες έδωσε τα πρώτα θετικά δείγματα της ανταπόκρισης του οργανισμού του σε αυτή τη νέα θεραπεία.

Τα χθεσινά εγκαίνια ήταν μία σημαντική στιγμή για την περιφέρειά μας καθώς οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτή τη νέα θεραπεία. Κι αυτό οφείλεται στον φιλανθρωπικό οργανισμό Choose Life και την οικογένεια Λόη που προχώρησε σε αυτή τη σημαντική δωρεά.

«Σήμερα είναι ιδιαίτερη ημέρα για εμάς μιας και ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν έφυγε ο Δημήτρης. Ο άνθρωπος που οραματίστηκε το Choose Life. Είναι τόσο έντονη σήμερα εδώ η παρουσία του, τα θέλω του και το όραμά του» ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού και σύζυγος του Δημήτρη Λόη, Μάρη Ευγενίδου – Λόη που ήταν παρούσα με τις κόρες της Ασπασία και Μαρία – Χριστίνα.

«Ευχαριστώ όλους εσάς που βοηθήσατε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες κι έτσι καταφέραμε να παραδίδουμε σήμερα αυτό το έργο ζωής» ανέφερε η κ. Λόη εξιστορώντας στη συνέχεια πώς ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια.

«Τον Ιούνιο του 2016 ο σύζυγός μου διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Κοίταξε την ασθένεια κατάματα και με πίστη έκανε τα πάντα για να τη νικήσει. Σε όλη τη διάρκεια, από τη διάγνωσή του μέχρι που έφυγε από τη ζωή, εργαζόταν και σχεδίαζε με ποιο τρόπο θα βοηθήσει όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν αιματολογικούς καρκίνους. Ονειρεύτηκε έναν κόσμο που κάθε ασθενής θα έβρισκε τον δότη του και θα είχε πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία. Ο Δημήτρης τα σχεδίασε όλα. Το όνομα Choose Life, ήταν η αγαπημένη του φράση. Κάθε φορά που οι εξετάσεις του δεν ήταν καλές φώναζε Choose Life (επιλέγω τη ζωή). Ευχαριστούμε τους φορείς που πίστεψαν στο όραμά μας. Είμαστε χαρούμενοι που μας δίνετε η δυνατότητα να προωθήσουμε την επιστημονική έρευνα μέσω αυτού του Ινστιτούτου» και κατέληξε απευθυνόμενη στην επιστημονική ομάδα που θα αναλάβει τη λειτουργία του:

«Χαρά, Μαρία, Δημήτρη, Διονυσία, Νατάσσα, Αγαμέμνονα, Νίκο και Αλέξανδρεμ σας παραδίδουμε αυτό το Ινστιτούτο. Το εμπιστευόμαστε σε εσάς. Αποτελεί την υλοποίηση της υπόσχεσής μας σε εκείνον. Κάντε το έργο σας όπως εσείς ξέρετε και δώστε ζωή στους συνανθρώπους μας».

O Δημήτρης διάλεξε να σώσει τους άλλους - Στην Πάτρα ένα από τα καλύτερα Ινστιτούτα κυτταρικών θεραπειών της Ευρώπης!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Πραγματικότητα οι κυτταρικές θεραπείες

Τα εγκαίνια του Ινστιτούτου έγιναν στο πλαίσιο μιας σεμνής τελετής με τη συμμετοχή στελεχών του Πανεπιστημίου, της ιατρικής κοινότητας καθώς και ασθενών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασαν στην κ. Λόη για τη δωρεά της οι μητέρες και εθελόντριες του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και εκπρόσωποι του Τμήματος Πάτρας, Τασία Παπαϊωάννου και Κική Ζαφείρη που είναι σε θέση να γνωρίζουν τη μεγίστη σημασία αυτής της δωρεάς για κάθε παιδί και κάθε ασθενή με αιματολογικό καρκίνο.

Για τη βαρύτητα αυτής της προσφοράς μίλησαν και οι άνθρωποι του Πανεπιστημίου του νοσοκομείου και της Περιφέρειας.

Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης: «Μετά από δύο χρόνια τα καταφέραμε να έχουμε ένα από τα καλύτερα εργαστήρια επεξεργασίας κυττάρων σε όλη την Ευρώπη. Είναι το τρίτο στην Ελλάδα. Πλέον μπορούμε κι εδώ να δίνουμε αυτά τα ζωντανά φάρμακα στους ασθενείς μας».

Παναγιώτης Δημόπουλος (αντιπρύτανης Ερευνας και Ανάπτυξης): «Για τη δημιουργία του Ινστιτούτου έχουμε τρεις σημαντικούς συμπράττοντες. Το Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το ΚΕΔΜΟΠ ”Χάρισε Ζωή” και τη μετεξέλιξή του και τη φιλανθρωπική οργάνωση Choose Life. Είναι δομές με ρόλους διακριτούς αλλά ταυτόχρονα συμπληρωματικούς και αυτή η σύμπραξη δείχνει πόσα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε μέσα από μία συνέργεια».

Παναγιώτης Μέγας (πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής): «Το Ιατρικό Τμήμα δεν είναι απλώς χαρούμενο αλλά τυχερό που έχει δίπλα του την οικογένεια Λόη.

Χάρη σε αυτό που προσφέρατε κ. Λόη, καταφέραμε να οργανώσουμε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα το πρώτο στην Ελλάδα για τις κυτταρικές θεραπείες. Είμαστε ευγνώμονες για τη δυνατότητα που μας δίνετε».

Μάρκος Μαραγκός: «Χρόνια τώρα κάνουμε μία προσπάθεια με τον κ. Σπυριδωνίδη να καταπολεμήσουμε λοιμώξεις σε ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Στην προσπάθειά μας αυτή είχαν έρθει κάποιες στιγμές που αντιμετωπίζαμε δύσκολες καταστάσεις. Προβληματιζόμαστε, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να τις αντιμετωπίσουμε. Είχαμε αρχίσει με τον κ. Σπυριδωνίδη να συζητάμε για κυτταρικές θεραπείες, να εκπαιδεύσουμε κύτταρα του ασθενούς να επιτεθούν στον ιό και πολλά άλλα. Και να που έφτασε η ώρα και ήδη έχουμε τον πρώτο ασθενή που παίρνει αυτού του είδους τη θεραπεία και έχει μία καλή έκβαση».

Χαράλαμπος Μπονάνος (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας): «Σαν περιφερειακή αρχή με συγκεκριμένα βήματα και συγκεκριμένες πράξεις είμαστε δίπλα σας σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό το έργο αφορά τις 700.000 ψυχές που ζουν και αναπνέουν στην περιφέρειά μας. Συγχαρητήρια κ. Λόη, για το μεγαλείο της ψυχής σας».

Δημήτρης Μπάκος (αν. διοικητής ΠΓΝΠ): «Τα εγκαίνια του Ινστιτούτου αυτού είναι απόδειξη ότι κάθε μέρα στο νοσοκομείο μας γίνονται θαύματα μικρά ή μεγάλα. Δεσμεύομαι από το βήμα αυτό να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του κ. Σπυριδωνίδη και σε κάθε ανάλογη προσπάθεια».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση της DATA C για το pelop.gr: Τι θα ψήφιζαν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή
Φαρμάκης: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας στον  ποταμό Αχελώο»
Κορονοϊός - Κρούσματα: «Εσπασε» η 100άρα στην Αχαΐα!
Πάτρα: Εσπευσμένη μεταφορά 23χρονης στο νοσοκομείο με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ