Ο Καραλής θα…πετάξει στην Αρχαία Ολυμπία!

Στο διεθνές μίτινγκ Fly Olympia με πολλά μεγάλα αστέρια στο άλμα επί κοντώ

Καραλής

Στον ουρανό της Αρχαίας Ολυμπίας θα …πετάξει αύριο ο 4ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής και πολλά μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος

στο διεθνές μίτινγκ Fly Olympia.

Αναλυτικά ο Καραλής με φετινό ρεκόρ 5.81 μ. ως οικοδεσπότης στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα υποδεχτεί  τους Γάλλους πρωταθλητές, και αδέλφια, Τιμπό Κολέ (ρεκόρ 5.82μ) και Ματιέ Κολέ (ρεκόρ 5.63μ) αλλά και τον Νορβηγό κάτοχο του Εθνικού ρεκόρ (το οποίο βελτίωσε πρόσφατα με 5.85μ), Πολ Χάγκεν Λίλεφος. Ακόμη τον Αυστραλό πρωταθλητή Κέρτις Μάρσαλ, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων, με ατομικό ρεκόρ 5.87μ, τον  Πολωνό πρωταθλητή, παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά και πρωταθλητή Ευρώπης με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (ρεκόρ 5.93μ).

Παράλληλα θα συμμετάσχουν στο Fly Olympia ο Βρετανός πρωταθλητής, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ (5.80μ), Χάρι Κόπελ, οι Αμερικανοί Αντριου Ιρβιν (5.88μ), Νέιτ Ρίτσαρντ (5.75 μ.), ο Σλοβένος πρωταθλητής, κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ με 5.70μ και χάλκινος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το 2016, Ρόμπερτ Ρενέρ και οι Ελληνες Γιάννης Ρίζος, που μόλις πριν λίγες μέρες βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με άλμα στα 5.50μ, ο Πέτρος Χατζίου με ρεκόρ 5.55μ και ο Αντώνης Σάντας (5.35μ).

Θυμίζουμε ότι το  διεθνές μίτινγκ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την Αθλητική Γυμναστική Ενωση Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το μίτινγκ ανήκει στην κατηγορία Continental tour challenger meeting της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤsports 1.