Ο Λευκός Οίκος ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση F–16 στην Τουρκία

Σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στο Κογκρέσο.

Κογκρέσο

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν απέστειλε επιστολή στο Κογκρέσο, ζητώντας την έγκριση της πώλησης αεροσκαφών F–16 καθώς και και εκσυγχρονισμού στην Τουρκία.

Σήμερα (24/01), η αμερικανική κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στο Κογκρέσο, με την οποία θέτει αίτημα για την έγκριση της πώλησης αεροσκαφών F–16 καθώς και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, συνολικού ύψους 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η επιστολή ακολουθεί το «ναι» της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης, με 285 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 55 κατά. Αναλυτές εκτιμούν ότι η τουρκική κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και έπραξε όσα τής ζητήθηκαν αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, είχε ξεκαθαρίσει πως η Ουάσινγκτον πρώτα επιθυμεί την έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Σουηδίας και ύστερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει σε ενέργειες σχετικά με την πώληση των F–16 στην Τουρκία.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Επιστολική ψήφος: Πέρασε το νομοσχέδιο με 158 ψήφους αλλά μόνο για τις Ευρωεκλογές

Ρεκόρ 12ετίας τα ενοίκια στην Αχαΐα – Από τους ακριβότερους νομούς της χώρας!

«Σταυροφορία» από άμβωνος! Η Εκκλησία είπε «όχι» σε γάμο-τεκνοθεσία ομόφυλων – Τι αναφέρουν εκκλησιαστικοί κύκλοι στην «Π»

Πάτρα: Στον Κορυδαλλό ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη