Οι «εναλλακτικές» Καλίν για την πώληση F-16 και οι ΗΠΑ

Αναφερόμενος στο ζήτημα των F-16, ο Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε ότι, εάν οι ΗΠΑ δεν τα πουλήσουν στην Τουρκία, τότε η Άγκυρα θα κοιτάξει άλλες εναλλακτικές.

Οι «εναλλακτικές» Καλίν για την πώληση F-16 και οι ΗΠΑ

Σε συνέντευξη του ο Ιμπραχίμ Καλίν, μίλησε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και στο ζήτημα των F-16.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ότι δεν έχει κλείσει το θέμα, αλλά εξαρτάται από τα βήματα της Σουηδίας.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χαρακτήρισε μεν ειλικρινή τη νέα κυβέρνηση, αλλά υποστήριξε πως δεν έχει αρκετά μέσα για να κάνει νομικές ενέργειες. Πάντως, όπως είπε, κάλεσαν τη Σουηδία να λάβει νομικά μέτρα εναντίον της «τρομοκρατικής οργάνωσης» (σσ. εννοώντας το ΡΚΚ).

Αναφερόμενος στο ζήτημα των F-16, ο Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε ότι, εάν οι ΗΠΑ δεν τα πουλήσουν στην Τουρκία, τότε η Άγκυρα θα κοιτάξει άλλες εναλλακτικές.

Η επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνγοάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Του είπε πως αποδίδουν σημασία στον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων, το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για την θετική του στάση απέναντι στην επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο Ερντογάν, μπορούν να κάνουν νέα βήματα στη βάση της οικονομικής συνεργασίας που συμφωνήθηκε στο Σότσι.

Παραδόθηκε το ZAHA στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράδοση των τεθωρακισμένων αμφίβιων επιθετικών οχημάτων ZAHA στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Στο πλαίσιο του έργου θα τεθούν σε χρήση 27 οχήματα αποτελούμενα από 23 άτομα προσωπικό, 2 οχήματα διοίκησης και 2 οχήματα διάσωσης

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα τεθωρακισμένα αμφίβια οχήματα επίθεσης εξασφαλίζουν την ασφαλή απόβαση των στρατευμάτων στις επιχειρήσεις προσγείωσης και μπορούν να λειτουργήσουν ως τεθωρακισμένο όχημα μάχης ή τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού μετά την απόβαση.

Κατά την φάση απόβασης της επιχείρησης, τα οχήματα κατεβαίνουν στη θάλασσα από τα αποβατικά πλοία που πλησιάζουν την ακτή και καλύπτουν απόσταση πολλών χιλιομέτρων με μεγάλη ταχύτητα, διασφαλίζοντας ότι τα στρατεύματα φτάνουν το συντομότερο δυνατό υπό προστασία. Στην ξηρά, μπορεί να αποδώσει δίπλα-δίπλα με άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.

Τα θωρακισμένα αμφίβια επιθετικά οχήματα πρέπει να έχουν ανώτερη απόδοση τόσο στην θάλασσα όσο και στην ξηρά ως οχήματα διπλής φύσης, σύμφωνα με τις περιγραφές των καθηκόντων τους. Πολύ λίγες χώρες στον κόσμο έχουν τέτοια οχήματα στο απόθεμά τους. Στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, υπάρχει μόνο μία εταιρεία εκτός της FNSS, η οποία παράγει οχήματα αυτής της κατηγορίας.

Από την πλευρά της, η αντιπολιτευόμενη Ακσάμ δήλωσε πως, «οι Έλληνες τα πήραν από ΗΠΑ, εμείς το παράγουμε μόνοι μας», αναφέροντας ότι, η χώρα μας πλήρωσε 260 εκατ. δολάρια για παρόμοια τεθωρακισμένα οχήματα, μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ